Menu
Reply
Joining in
  • 5
  • 0
  • 0
Registered: 3 weeks ago
Message 1 of 8 (179 Views)

Slow Broadband since last year

Good evening, I previously had the 100mb connection last year which ran flawlessly for a few months, but one day the internet went down. Once it came back on later that day the speeds were around 20mb constantly. I put a number of calls in to Virgin who ran the usual test, but nothing was ever resolved other than "wait and see if it improves". In February this year, I moved house which required Virgin Media to be install at the new property, whilst advising Virgin of the move they recommended I upgrade to the VIVD 200 connection. I decided to this this and was hoping my issue would be resolved, new house, new area & new equipment. Once install, speeds persisted at around 30-40mb on average. Again after a number of calls I was advised that I have a number of devices attached which may be causing the low speeds. This is not the case, whilst I do have a number of devices/phones etc. they are not all using data at the same time & I have run tests since February. Again I was left with a "wait & see" from Virgin. As I have just received an email advising they will be putting the costs up, I thought it was time I try to see if I can resolve the issue or just join the many people who seem to be having this issue - Why am I paying for a 200mb connection but only getting 20mb when I could have a much small package (and smaller price?). The Virgin website says 180mb is the average download speed during peak time. My router/network log are as follows Downstream bonded channels Channel Frequency(Hz) Power (dBmV) SNR (dB) Modulation Channel ID 1 266750000 7.9 40.9 256 qam 5 2 322750000 8.3 40.3 256 qam 12 3 314750000 8 38.9 256 qam 11 4 306750000 8.1 40.3 256 qam 10 5 298750000 8.1 38.9 256 qam 9 6 290750000 7.8 38.9 256 qam 8 7 282750000 7.8 38.9 256 qam 7 8 274750000 7.5 38.9 256 qam 6 9 258750000 8 40.3 256 qam 4 10 250750000 8 40.3 256 qam 3 11 242750000 7.8 40.9 256 qam 2 12 234750000 7.4 40.9 256 qam 1 Upstream bonded channels Channel ID Frequency(Hz) Mode Power (dBmV) Modulation Channel Bandwidth(Hz) Symbol Rate (ksps) 51 32600000 ATDMA 44.5 16 qam 6400000 5120 52 25800000 ATDMA 44.5 16 qam 6400000 5120 Network Log Date And Time Error Number Event Description 2017-08-10 14:52:43.00 68010100 DHCP RENEW sent - No response for IPv4;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0; 2017-08-11 13:36:20.00 68010400 DHCP REBIND WARNING - Field invalid in response;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0; 2017-08-14 03:46:31.00 82000200 No Ranging Response received - T3 time-out;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0; 2017-08-15 17:56:31.00 68010100 DHCP RENEW sent - No response for IPv4;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0; 2017-08-16 09:17:38.00 82000200 No Ranging Response received - T3 time-out;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0; 2017-08-16 14:27:56.00 68010100 DHCP RENEW sent - No response for IPv4;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0; 2017-08-16 21:18:28.00 68010400 DHCP REBIND WARNING - Field invalid in response;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0; 2017-08-17 12:42:56.00 82000200 No Ranging Response received - T3 time-out;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0; 2017-08-20 10:45:41.00 68010100 DHCP RENEW sent - No response for IPv4;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0; 2017-08-21 10:04:05.00 68010400 DHCP REBIND WARNING - Field invalid in response;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0; 2017-08-25 12:32:40.00 68010100 DHCP RENEW sent - No response for IPv4;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0; 2017-08-26 15:24:11.00 68010400 DHCP REBIND WARNING - Field invalid in response;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0; 2017-08-27 11:03:50.00 82000200 No Ranging Response received - T3 time-out;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0; 2017-08-30 06:29:03.00 68010100 DHCP RENEW sent - No response for IPv4;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0; 2017-08-31 06:14:05.00 68010400 DHCP REBIND WARNING - Field invalid in response;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0; 2017-09-01 23:21:15.00 82000200 No Ranging Response received - T3 time-out;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0; 2017-09-04 07:17:14.00 68010100 DHCP RENEW sent - No response for IPv4;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0; 2017-09-04 22:03:25.00 82000200 No Ranging Response received - T3 time-out;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0; 2017-09-05 03:08:20.00 68010100 DHCP RENEW sent - No response for IPv4;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0; 2017-09-05 09:45:27.00 68010400 DHCP REBIND WARNING - Field invalid in response;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0; Any assistance would be much appreciated. Best wishes, Daniel
Reply
0 Kudos
Forum Team
  • 6.98K
  • 168
  • 408
Registered: ‎29-05-2013
Message 2 of 8 (154 Views)

Re: Slow Broadband since last year

Hi dwood2891, 

 

Welcome to the forums, I am sorry to see you have been having trouble with your connection. 

 

I have taken a look and things seem to be ok from this side.

 

Are you having trouble with a wired or a wireless connection? 

 

If wireless try wired, pop the hub into modem only mode with the computer in safe mode with networking. Let us know if this makes a difference. 

 

It would also be useful to see a BQM so we can get a better idea of what you are seeing from your side. (please be aware that link is external and we're not responsible for its contents).

 

Speak to you soon.

 

Emma


New around here? To find out more about the Community check out our Getting Started guide


Reply
0 Kudos
Joining in
  • 5
  • 0
  • 0
Registered: 3 weeks ago
Message 3 of 8 (126 Views)

Re: Slow Broadband since last year

Hi Emma, thanks for getting back to me.

I am having the same issue both wireless and wired. I have tried modem mode and the other suggestions following my last call to your technical support team.

As mentioned I connection was great originally on my 100mb, however this decreased after a number of months for no apparent reason and did not improve when I moved house and upgraded to 200mb.

I will provide a BQM this evening to see if that shows anything which may assist.

Thanks very much and I will be in touch.

Daniel.
Reply
0 Kudos
Forum Team
  • 6.98K
  • 168
  • 408
Registered: ‎29-05-2013
Message 4 of 8 (116 Views)

Re: Slow Broadband since last year

Hi Daniel, 

 

Many thanks for getting back to me, hopefully we will be able to see a bit more information form the BQM so I shall look forward to seeing the results of it. 

 

Let me know if you notice any sudden changes in the connection. 

 

All the best


Emma


New around here? To find out more about the Community check out our Getting Started guide


Reply
0 Kudos
Joining in
  • 5
  • 0
  • 0
Registered: 3 weeks ago
Message 5 of 8 (105 Views)

Re: Slow Broadband since last year

Hi Emma, Please see below link fro BQM: https://www.thinkbroadband.com/speedtest/1505326842264350755 Is this what you are after? This was done on a desktop PC with wired connection. I am not sure how to attach images, but I also have speedtest.net going from January to September showing very similar results. Any assistance would be much appreciated. Kind regards, Daniel.
Reply
0 Kudos
Joining in
  • 5
  • 0
  • 0
Registered: 3 weeks ago
Message 6 of 8 (96 Views)

Re: Slow Broadband since last year

Apologies I realise I've just posted a speed test. I am running the BQM now and will post results in due course.

Thanks

Daniel
Reply
0 Kudos
Joining in
  • 5
  • 0
  • 0
Registered: 3 weeks ago
Message 7 of 8 (78 Views)

Re: Slow Broadband since last year

Good afternoon Emma,

 

Please see below live BQM which has been running for near 24hrs

 

My Broadband Ping - Virgin Media

 

Again another speed test also

 

My Broadband Speed Test

 

Any assistance is much appreciated.

 

Kind regards

 

Daniel.

Reply
0 Kudos
Forum Team
  • 9.19K
  • 265
  • 586
Registered: ‎01-12-2014
Message 8 of 8 (22 Views)

Re: Slow Broadband since last year

Hi Daniel,

Thanks for keeping in touch Smiley Happy

Sorry for the on-going connection problems, I appreciate all of the testing you've done so far. I think the best thing to do at the moment is to arrange for an engineer to call around to investigate further. I'll send you a PM (purple envelope, top right) with appointment info.

Take care.

Heather_J

Tech fan? Have you read our Digital life blog yet? Check it out


Reply
0 Kudos