Menu
Reply
  • 3
  • 0
  • 0
ukdiverboi
Joining in
85 Views
Message 1 of 2
Flag for a moderator

Slow 100mb Broadband - BD22 (area 14)

I have been experiencing very slow, fluctuating speeds on my connection since upgrading to the 100Mb package a couple of days ago, generally from doing a speed test it is hovering between 5Mb and 20Mb and only rarely exceeds 50Mb!!. I have tried the router in modem mode and connected via ethernet and the speed also fluctuates as it does when not in modem mode. You can see the router stats below. Any ideas what the problem might be??

Information

Cable ModemEuroDOCSIS 3.0 Compliant
  
Boot Code VersionPSPU-Boot 1.0.20.1356
Software VersionV1.01.31
Hardware Version3.11
CA KeyInstalled

 

Downstream   DS-1 DS-2 DS-3 DS-4 DS-5 DS-6 DS-7 DS-8

Frequency (Hz)251000000259000000267000000275000000283000000291000000299000000307000000
Lock Status(QAM Lock/FEC Sync/MPEG Lock)LockedLockedLockedLockedLockedLockedLockedLocked
Channel ID131132133134135136137138
Modulation256QAM256QAM256QAM256QAM256QAM256QAM256QAM256QAM
Symbol Rate (Msym/sec)6.9520006.9520006.9520006.9520006.9520006.9520006.9520006.952000
Interleave DepthI=12
J=17
I=12
J=17
I=12
J=17
I=12
J=17
I=12
J=17
I=12
J=17
I=12
J=17
I=12
J=17
Power Level (dBmV)9.399.339.319.269.229.339.329.30
RxMER (dB)36.6136.8436.8436.3936.8436.8436.8436.61
Pre RS Errors3243052851013930297293313
Post RS Errors2832832821005930295293312

 

Upstream   US-1 US-2 US-3 US-4

Channel Type2.0N/AN/A2.0
Channel ID6N/AN/A7
Frequency (Hz)39400000N/AN/A32600000
Ranging StatusSuccessOtherOtherSuccess
Modulation16QAMN/AN/A16QAM
Symbol Rate (Sym/sec)5120000N/AN/A5120000
Mini-Slot Size4N/AN/A4
Power Level (dBmV)36.00N/AN/A36.00
T1 Timeouts0000
T2 Timeouts0000
T3 Timeouts0000
T4 Timeouts0000

 

Network Log

First TimeLast TimePriorityError NumberDescription
10/11/2016 19:06:56 GMT10/11/2016 19:06:56 GMTWarning (5)66050310Auth Success - Web login successful.
10/11/2016 19:00:32 GMT10/11/2016 19:00:32 GMTWarning (5)66050310Auth Success - Web login successful.
10/11/2016 19:00:27 GMT10/11/2016 19:00:27 GMTWarning (5)66050310Auth Success - Web login successful.
10/11/2016 18:53:03 GMT10/11/2016 18:53:03 GMTWarning (5)66050310Auth Success - Web login successful.
10/11/2016 18:27:26 GMT10/11/2016 18:27:26 GMTWarning (5)66050310Auth Success - Web login successful.
10/11/2016 18:25:29 GMT10/11/2016 18:25:29 GMTError (4)68010302DHCP WAN IP - ###########
10/11/2016 18:24:26 GMT10/11/2016 18:24:26 GMTError (4)68000407TOD established
Time Not EstablishedTime Not EstablishedNotice (6)84000510Downstream Locked Successfully
10/11/2016 18:23:13 GMT10/11/2016 18:23:13 GMTWarning (5)66050310Auth Success - Web login successful.
10/11/2016 11:24:17 GMT10/11/2016 11:24:17 GMTCritical (3)84000500SYNC Timing Synchronization failure - Loss of Sync
10/11/2016 00:09:49 GMT10/11/2016 00:09:49 GMTError (4)68010302DHCP WAN IP - ##########
10/11/2016 00:08:47 GMT10/11/2016 00:08:47 GMTError (4)68000407TOD established
Time Not EstablishedTime Not EstablishedNotice (6)84000510Downstream Locked Successfully
09/11/2016 17:35:17 GMT09/11/2016 17:35:17 GMTWarning (5)66050310Auth Success - Web login successful.
09/11/2016 17:30:30 GMT09/11/2016 17:30:30 GMTError (4)68010302DHCP WAN IP - ##########
09/11/2016 17:29:28 GMT09/11/2016 17:29:28 GMTError (4)68000407TOD established
Time Not EstablishedTime Not EstablishedNotice (6)84000510Downstream Locked Successfully
09/11/2016 17:27:30 GMT09/11/2016 17:27:30 GMTWarning (5)66050310Auth Success - Web login successful.
09/11/2016 17:25:35 GMT09/11/2016 17:25:35 GMTError (4)68000407TOD established
Time Not EstablishedTime Not EstablishedNotice (6)84000510Downstream Locked Successfully

 

[MOD EDIT: Personal and private information has been removed from this post. Please do not post personal or private information in your public posts. Please review the Forum Guidelines]

0 Kudos
Reply
  • 7.2K
  • 173
  • 420
Forum Team
Forum Team
34 Views
Message 2 of 2
Flag for a moderator

Re: Slow 100mb Broadband

Hi ukdiverboi,

 

Thanks for getting in touch, I'm sorry to see you have been having trouble with your speeds. 

 

I have taken a look and your downstream power levels are a little on the high side and the modem SNR a little on the low side. 

 

I would like to get an engineer out to take a look at this for you. 


I will pop you a PM to get this arranged. Keep an eye out for the Purple Envelope, top right hand corner. 

 

Speak to you soon. 


Emma


New around here? To find out more about the Community check out our Getting Started guide


0 Kudos
Reply