Menu
Reply
  • 11
  • 0
  • 0
Caving
Joining in
143 Views
Message 1 of 18
Flag for a moderator

Paid for 150mbps but only getting 90

Reccentlly upgraded to 150mbps but ive only been getting about 90 download and about 5 upload. i need help as im paying for 150 but only getting 90

0 Kudos
Reply
  • 9.01K
  • 760
  • 1.88K
Superuser
Superuser
137 Views
Message 2 of 18
Flag for a moderator

Re: Paid for 150mbps but only getting 90

What device are you using to test the speed?

Are you testing wired or wirelessly?

I would bear in mind a lot of computers only have fast 100Mbps ethernet adapters which would limit your speed to about 95Mbps

0 Kudos
Reply
  • 11
  • 0
  • 0
Caving
Joining in
130 Views
Message 3 of 18
Flag for a moderator

Re: Paid for 150mbps but only getting 90

Using my pc

 

wired

 

how can i tell how fast mine goes?

0 Kudos
Reply
  • 9.48K
  • 650
  • 1.81K
Superuser
Superuser
127 Views
Message 4 of 18
Flag for a moderator

Re: Paid for 150mbps but only getting 90

to add to the above have you checked the upgrade has happened - the upload speed suggests it may not have - try a reboot if you have not already and look at the config figures in the hub is that 100 or 150

 

____________________

Tony
0 Kudos
Reply
  • 9.01K
  • 760
  • 1.88K
Superuser
Superuser
120 Views
Message 5 of 18
Flag for a moderator

Re: Paid for 150mbps but only getting 90

If you are using Windows.

Open the Control Panel and then the open the Device Manager under Devices and printers.

Expand the Network adapter Icon, and your Ethernet adapter should be listed there.

0 Kudos
Reply
  • 11
  • 0
  • 0
Caving
Joining in
119 Views
Message 6 of 18
Flag for a moderator

Re: Paid for 150mbps but only getting 90

i just had a look at my router and the light is flashing yellow which means limited to 100mbps i think. how do i change

0 Kudos
Reply
  • 11
  • 0
  • 0
Caving
Joining in
118 Views
Message 7 of 18
Flag for a moderator

Re: Paid for 150mbps but only getting 90

how do i do this

 

0 Kudos
Reply
  • 11
  • 0
  • 0
Caving
Joining in
117 Views
Message 8 of 18
Flag for a moderator

Re: Paid for 150mbps but only getting 90

realtek PCIe GBE Family Controller

0 Kudos
Reply
  • 9.01K
  • 760
  • 1.88K
Superuser
Superuser
118 Views
Message 9 of 18
Flag for a moderator

Re: Paid for 150mbps but only getting 90

You have a gigabit ethernet adapter.

I would look at the ethernet cable next, and check if it is rated CAT5E or above. It might be worth trying another cable.

It would be wort checking the Realtek drivers are up to date here  and the driver is set to autonegotiation.

0 Kudos
Reply
  • 11
  • 0
  • 0
Caving
Joining in
117 Views
Message 10 of 18
Flag for a moderator

Re: Paid for 150mbps but only getting 90

cable says 5e on it and its set to auto drivers are up to date. the routers light is flashing yellow is that ok?

0 Kudos
Reply