Menu
Reply
  • 12
  • 0
  • 1
DJ_Shadow1966
Tuning in
305 Views
Message 1 of 10
Flag for a moderator

Only getting 2/3 of my paid for speed.

Hello

 

I know the network has been re-segmented I am now getting 100meg when I should be getting 150meg download, upload is good at 10meg stable.

Direct connection to hub in modem only mode on 1Gbps network.

Maybe could have some comments from support on the speed I am getting here are my stats :-

Channel Type2.0N/AN/A2.0
Channel ID5N/AN/A6
Frequency (Hz)31000000N/AN/A24400000
Ranging StatusSuccessN/AN/ASuccess
Modulation16QAMN/AN/A16QAM
Symbol Rate (Sym/sec)5120000N/AN/A5120000
Mini-Slot Size4N/AN/A4
Power Level (dBmV)40.75N/AN/A40.75
T1 Timeouts0000
T2 Timeouts0000
T3 Timeouts1000
T4 Timeouts0000

 

Frequency (Hz)299000000267000000275000000283000000291000000307000000315000000323000000
Lock Status(QAM Lock/FEC Sync/MPEG Lock)LockedLockedLockedLockedLockedLockedLockedLocked
Channel ID139101112141516
Modulation256QAM256QAM256QAM256QAM256QAM256QAM256QAM256QAM
Symbol Rate (Msym/sec)6.9520006.9520006.9520006.9520006.9520006.9520006.9520006.952000
Interleave DepthI=12
J=17
I=12
J=17
I=12
J=17
I=12
J=17
I=12
J=17
I=12
J=17
I=12
J=17
I=12
J=17
Power Level (dBmV)2.211.491.862.272.352.342.682.61
RxMER (dB)37.6437.0937.0937.0937.6436.8436.8438.26
Pre RS Errors
283312283305297308976339
Post RS Errors
280307283305285307974337

 

Regards Mike

0 Kudos
Reply
  • 20
  • 0
  • 0
malisa
Tuning in
288 Views
Message 2 of 10
Flag for a moderator

Re: Only getting 2/3 of my paid for speed.

you are lucky , I am only getting 2 or 03 mb speed and I am paying for 50mb ! I have been having these issues after they did some technical update in January 2016 and they never ever fixed my broadband speed issues. I made several complaints spoke to them for many hours but no help by virgin media finally decided to cancel virgin media which they happily accepted to cancel my contract but overcharged me for over 70 £ which I am chasing refund from them. I don't know what to do I am so fedup.

0 Kudos
Reply
  • 10.82K
  • 308
  • 631
Forum Team
Forum Team
251 Views
Message 3 of 10
Flag for a moderator

Re: Only getting 2/3 of my paid for speed.

Hi DJ_Shadow1966,

 

Thanks for posting on the community. It's nice to have you here.

 

Sorry to read that you are having issues with the broadband speeds.

 

I've checked your connection, the power levels are within range, there are no faults reported and the network segment is running stable.

 

On the device you are testing with does this show as a gigabit LAN card? 

Are you using a Cat 5 e or above Ethernet cable or a 10/100 Mbps cable?

Do you get the same speeds on a different device?

 

Let us know how you get on

Sam


New around here? To find out more about the Community check out our Getting Started guide


0 Kudos
Reply
  • 12
  • 0
  • 1
DJ_Shadow1966
Tuning in
222 Views
Message 4 of 10
Flag for a moderator

Re: Only getting 2/3 of my paid for speed.

Hello Sam

If you read my post, currently running a 1Gbs network directly connected to the modem/hub for the purpose of testing, same type of speeds with high end laptop again 1Gbs network and directly connected to modem/hub. All my cables more than meet Cat 5e, in fact checking all are Cat 6.

Mike

 

0 Kudos
Reply
  • 8
  • 0
  • 0
Pops2
Tuning in
217 Views
Message 5 of 10
Flag for a moderator

Re: Only getting 2/3 of my paid for speed.

Mike, (DJ_Shadow), am I missing something here?

 

You posted your question a week ago.

You received a reply yesterday.

Does the Technical help here have to work with Virgin Media themselves and hence the extremely slow response times to questions raised on this forum? Which means that the question I just posted will only be addressed.........................When?

0 Kudos
Reply
  • 75
  • 0
  • 13
jra505
On our wavelength
212 Views
Message 6 of 10
Flag for a moderator

Re: Only getting 2/3 of my paid for speed.

Only 2/3? I'd love to get 1/3 of my paid for speed.
  • 5.35K
  • 272
  • 1.18K
Superuser
Superuser
193 Views
Message 7 of 10
Flag for a moderator

Re: Only getting 2/3 of my paid for speed.

@Pops2


The current wait time for the VM forum team is between 1-2 weeks from your last post on your own thread. If you want a quicker response you need to phone up and deal with the phone staffs scripts.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
All posts made are personal opinions as I do not work for VirginMedia.
Kudo's a post if you find it useful and want to say thanks
Mark a post as a helpful answer if it answers your question

  • 22
  • 0
  • 2
DavidHarman
On our wavelength
169 Views
Message 8 of 10
Flag for a moderator

Re: Only getting 2/3 of my paid for speed.

Seems I was one of the lucky ones that actually got 105% of what I am paying for but it steadily reduced to 90% and continues to reduce, I'm presently at 50%, I can understand that are people getting a worse service than myself, but we shouldn't allow Virgin Medias complacency to become the norm, meaning that We pay for a premium service & get a sub-standard service 

To my way of thinking our Monthly payments should be accessed on the actual speed the end user receives 

  • 3.99K
  • 202
  • 893
cybmole
Community elder
159 Views
Message 9 of 10
Flag for a moderator

Re: Only getting 2/3 of my paid for speed.


Pops2 wrote:

Mike, (DJ_Shadow), am I missing something here?

 

You posted your question a week ago.

You received a reply yesterday.

Does the Technical help here have to work with Virgin Media themselves...

there is no actual official  " technical help" - it is a community forum to which anyone can post suggestions , but VM staff it only with moderators, not with techies. The forum staff can refer queries internally but that is a slow process as they are overloaded with price rise /contract issues right now.

... but many of the users here are much smarter than the clueless script monkeys in the actual  offshore " tech support call centre" - in India, Philippines or wherever it's  cheapest this week ...


 

0 Kudos
Reply
  • 10.82K
  • 308
  • 631
Forum Team
Forum Team
124 Views
Message 10 of 10
Flag for a moderator

Re: Only getting 2/3 of my paid for speed.

Hi Mike,

 

Thanks for getting back to me and sorry for the late response.

 

With the questions I asked I just wanted a better understanding of your setup and to make sure everything was showing as it should to reach the up to 150 Mbps.

 

I've taken a look at the network and there has been a high peak time traffic fault raised in your area. The reference number is F004848757 and with a review date of 8th March 2017.

 

As this will be impacting your connection during peak hours, are you able to complete speed tests direct to the Super Hub and whilst the PC/laptop is in Safe Mode with Networking outside these hours please? If you can use speedtest.net > select default server and post a link/screenshot of the results, that would be great.

 

Speak soon

Sam


New around here? To find out more about the Community check out our Getting Started guide


0 Kudos
Reply