Menu
Reply
  • 7
  • 0
  • 1
Wylienet
Tuning in
100 Views
Message 1 of 4
Flag for a moderator

Ongoing slow speeds

Hi there - even though I'm paying for 200mps, I'm getting at most 40mps download and 12mps upload - that's first thing in the morning, when no-one else is in the house and I've just rebooted my Super Hub 2. 

Much of the time, I'm averaging 25mps download (upload stays the same). I've tried:

1) Disconnecting all wifi extensions

2) Pulling my Super Hub 2 away from all other electronic devices

3) Standing next to my Super Hub 2

4) Putting my Super Hub 2 into modem mode

None of this has had any impact - Is it the fault of my Super Hub 2, or simply the lower-than-advertised speed coming into my house?

0 Kudos
Reply
  • 2.96K
  • 378
  • 939
Superuser
Superuser
86 Views
Message 2 of 4
Flag for a moderator

Re: Ongoing slow speeds

If you go to http://192.168.100.1/ to get the VM hub GUI. Don't login but instead click on Router Status which is either a button in the top right of the screen or a text link at the bottom of the screen depending on which hub you have. Click on the Downstream, Upstream and Network Log sections and copy & paste the figures from those screens and post them here, don't worry about the formatting or you can post screenshots if that is easier. Be careful to edit out or obscure any reference to your WAN IP in the log to protect your privacy.

The community can have a look for you and see if anything in the figures looks wrong and advise accordingly. Or you can wait for the VM staff to pick up this thread (can take up to a week) and run checks on your line.

______________________
Scott

Disclaimer - I don't work for Virgin Media. I'm just another VM user trying to help out so my answers may be wrong Smiley Happy If my answer solves your problem please mark it as helpful as it may help others
My setup: Vivid 200 Optical fibre with Superhub 2 in modem mode connected to a Netgear R7000 router. Telewest/VM user since 2001.  

0 Kudos
Reply
  • 7
  • 0
  • 1
Wylienet
Tuning in
84 Views
Message 3 of 4
Flag for a moderator

Re: Ongoing slow speeds

Thanks Scott - here you go:

 

Downstream DS-1DS-2DS-3DS-4DS-5DS-6DS-7DS-8Frequency (Hz)267000000275000000283000000291000000299000000307000000315000000323000000Lock Status(QAM Lock/FEC Sync/MPEG Lock)LockedLockedLockedLockedLockedLockedLockedLockedChannel ID910111213141516Modulation256QAM256QAM256QAM256QAM256QAM256QAM256QAM256QAMSymbol Rate (Msym/sec)6.9520006.9520006.9520006.9520006.9520006.9520006.9520006.952000Interleave DepthI=12
J=17I=12
J=17I=12
J=17I=12
J=17I=12
J=17I=12
J=17I=12
J=17I=12
J=17Power Level (dBmV)-2.28-2.43-2.69-3.17-3.23-3.22-3.14-3.09RxMER (dB)36.1736.1735.9736.1736.8436.8436.8436.61Pre RS Errors3587223915711015517534656761Post RS Errors350321942361385359436417

 

 

Upstream US-1US-2US-3US-4Channel Type2.0N/AN/A2.0Channel ID26N/AN/A27Frequency (Hz)31000000N/AN/A24400000Ranging StatusSuccessOtherOtherSuccessModulation64QAMN/AN/A64QAMSymbol Rate (Sym/sec)5120000N/AN/A5120000Mini-Slot Size4N/AN/A4Power Level (dBmV)41.50N/AN/A41.75T1 Timeouts0000T2 Timeouts0000T3 Timeouts0000T4 Timeouts0000

 

 

Network Log
First Time Last Time Priority Error Number Description
17/11/2016 16:57:26 GMT 17/11/2016 16:57:26 GMT Warning (5) 66050310 Auth Success - Web login successful.
17/11/2016 16:57:15 GMT 17/11/2016 16:57:15 GMT Warning (5) 66050300 Auth Fail - Web login failed.
17/11/2016 13:03:11 GMT 17/11/2016 13:03:11 GMT Error (4) 68000407 TOD established
Time Not Established Time Not Established Notice (6) 84000510 Downstream Locked Successfully
17/11/2016 13:02:15 GMT 17/11/2016 13:02:15 GMT Notice (6) 69011200 SW download Successful - Via Config file
17/11/2016 12:57:51 GMT 17/11/2016 12:57:51 GMT Notice (6) 69010200 SW Download INIT - Via Config file tftp file-********
17/11/2016 12:57:47 GMT 17/11/2016 12:57:47 GMT Error (4) 69010900 Disruption during SW download - Power Failure
17/11/2016 12:57:46 GMT 17/11/2016 12:57:46 GMT Error (4) 68000407 TOD established
Time Not Established Time Not Established Notice (6) 84000510 Downstream Locked Successfully
17/11/2016 12:55:46 GMT 17/11/2016 12:55:46 GMT Warning (5) 66050310 Auth Success - Web login successful.
17/11/2016 12:55:23 GMT 17/11/2016 12:55:23 GMT Warning (5) 90000200 CSFR Detect - Expired Content Submitted ; LAN Interface
17/11/2016 12:55:22 GMT 17/11/2016 12:55:22 GMT Warning (5) 66050310 Auth Success - Web login successful.
17/11/2016 12:54:32 GMT 17/11/2016 12:54:32 GMT Error (4) 68010302 DHCP WAN IP - xxxxxx
17/11/2016 12:53:33 GMT 17/11/2016 12:53:33 GMT Notice (6) 69010200 SW Download INIT - Via Config file tftp file-********
17/11/2016 12:53:28 GMT 17/11/2016 12:53:28 GMT Error (4) 68000407 TOD established
Time Not Established Time Not Established Critical (3) 82000200 No Ranging Response received - T3 time-out
Time Not Established Time Not Established Critical (3) 82000200 No Ranging Response received - T3 time-out
Time Not Established Time Not Established Critical (3) 82000200 No Ranging Response received - T3 time-out
Time Not Established Time Not Established Notice (6) 84000510 Downstream Locked Successfully
17/11/2016 12:52:24 GMT 17/11/2016 12:52:24 GMT Critical (3) 84000500 SYNC Timing Synchronization failure - Loss of Sync
 

 

[MOD EDIT: Personal and private information has been removed from this post. Please do not post personal or private information in your public posts. Please review the Forum Guidelines]

 

0 Kudos
Reply
  • 10.02K
  • 294
  • 625
Forum Team
Forum Team
52 Views
Message 4 of 4
Flag for a moderator

Re: Ongoing slow speeds

Hello Wylienet,

 

Thanks for posting Smiley Happy

 

I'm sorry that you've been experiencing slow speeds as of recent, this can be frustrating.

 

I've taken a look at your Superhub and at first look, I don't see any cause for concern. Your power and SNR levels are within range, there's no significant time-outs and the area is currently free of fault.

 

How has your connection been since your last post? Do you notice any change in the performance at different times of the day / night?

 

Hope to hear back from you soon,

Take care.

Heather_J

Tech fan? Have you read our Digital life blog yet? Check it out


0 Kudos
Reply