Menu
Reply
  • 6
  • 0
  • 0
cooltone
Joining in
290 Views
Message 1 of 9
Flag for a moderator

On Vivid 150 but getting 10Mbps in peak times

Hi all,

My first post, but VM customer for 18 years (... yes I know).

I'm on Vivid 150 in Area 24 and I am not clear what speed I should be getting. I would have thought I could get a reliable 30Mbps stream anytime of day. It seems I only get around 10Mbps from the afternoon onwards.

What should I get? Just really frustrated...
Some details

Measurement lab.net reports the same as I see and measure (london server):
UPLOAD SPEED: 1.86 Mb/s
DOWNLOAD SPEED: 9.64 Mb/s
Network latency: 13 msec round trip time
Jitter: 42 MSc

Speedtest to Luton and to London says "it's all good" (does it ever says anything different Smiley Wink)
Luton/Virgin server:    Ping: 27mS  Download:108 Mb/s  Upload: 10 Mb/S
London/Virgin server: Ping: 13mS  Download:130 Mb/s  Upload: 10 Mb/S

PS: I have been through all the router.network checking, read the background etc...

Thanks, 

 

 

0 Kudos
Reply
  • 6
  • 0
  • 0
cooltone
Joining in
258 Views
Message 2 of 9
Flag for a moderator

Re: On Vivid 150 but getting 10Mbps in peak times

Today at 21.00 - "Unleash the speed"

Something is very wrong if I can only get 6Mb/s (single thread) from a server in London.

0 Kudos
Reply
  • 5.46K
  • 151
  • 398
Forum Team
Forum Team
243 Views
Message 3 of 9
Flag for a moderator

Re: On Vivid 150 but getting 10Mbps in peak times

Sorry to hear about this cooltone,

 

I've checked everything from this end and I'm unable to receive a reading from the equipment or network at the moment.

 

Have you disconnected your hub at all?

 

Hope to hear back from you soon,

 

Nat_J


Who's who? Find out more about our community members. Good folk to know


0 Kudos
Reply
  • 6
  • 0
  • 0
cooltone
Joining in
217 Views
Message 4 of 9
Flag for a moderator

Re: On Vivid 150 but getting 10Mbps in peak times

Thanks for coming back Nat_J,

Sorry for slow response, I was out.

The hub is connected, the last time it was physically disconnected was June 16, but this issue has been going on longer than that.

I soft reset the hub and error counters yesterday, below are the hub status logs taken today. Please advise, thanks, cooltone.

1_Status.jpeg2_Downstream.jpeg3_Upstream.jpeg4_UpstreamBurst.jpeg5_OpConfig.jpeg

 

0 Kudos
Reply
  • 10.53K
  • 296
  • 620
Forum Team
Forum Team
179 Views
Message 5 of 9
Flag for a moderator

Re: On Vivid 150 but getting 10Mbps in peak times

Hi there cooltone,

 

Thanks for getting back to us.

 

I've taken a look into this and the upstream power levels are too high at +54 dBmV. For this I would like to arrange an engineer appointment to adjust these for you and have sent you a PM (purple envelope icon, right corner) with some details for you to confirm please.

 

Also there is a high peak time traffic fault in your area which is causing slow speeds. The reference number is F005381990 and has a review date of 20th September.

 

Hope to hear from you soon

Sam 


New around here? To find out more about the Community check out our Getting Started guide


  • 6
  • 0
  • 0
cooltone
Joining in
166 Views
Message 6 of 9
Flag for a moderator

Re: On Vivid 150 but getting 10Mbps in peak times

Many thanks Samantha, I will get in touch.

0 Kudos
Reply
  • 311
  • 16
  • 100
Joe92
Superfast
158 Views
Message 7 of 9
Flag for a moderator

Re: On Vivid 150 but getting 10Mbps in peak times

"Also there is a high peak time traffic fault in your area which is causing slow speeds. The reference number is F005381990 and has a review date of 20th September."

- That's the one you really need to check! Post back after the engineer does his/her thing...weekday evening speeds the main recurring issue.

0 Kudos
Reply
  • 9.02K
  • 295
  • 963
Forum Team
Forum Team
83 Views
Message 8 of 9
Flag for a moderator

Re: On Vivid 150 but getting 10Mbps in peak times

Hello cooltone

 

Hope you do not mind me popping in as you mentioned slow single threaded downloads to Sam. I am sorry but we are aware of this issue with the type of Motrola CMTS that you are on, this will normally be resolved with the area high traffic remedial work F005381990 current review date of 20 SEP 2017.

 

Thank you again for your patience 

Nicola

Virgin Media Forum Team
0 Kudos
Reply
  • 6
  • 0
  • 0
cooltone
Joining in
64 Views
Message 9 of 9
Flag for a moderator

Re: On Vivid 150 but getting 10Mbps in peak times

Thanks Nicola. 

I look forward to the 20th.

Kind regards,

cooltone

0 Kudos
Reply