Menu
Reply
  • 33
  • 0
  • 1
johnny_p
Tuning in
166 Views
Message 1 of 7
Flag for a moderator

IG9 - Network Jitter, Poor Speed - 5MB Down - 1.8 Up!!

Hi Virgin Media,

I'm on your 150MB subscription and lately I'm finding my broadband speed is severely lacking. My download speed is between 1.8MB and 5MB....

Restarted equipment etc... same deal.

Can anyone help?


Helpful Answers
  • 1.63K
  • 145
  • 441
Superuser
Superuser
250 Views
Message 5 of 7
Flag for a moderator
Helpful Answer

Re: IG9 - Network Jitter, Poor Speed - 5MB Down - 1.8 Up!!

Downstream power levels and SNR are way too low, surprised it's working at all. Will need an engineer to look at it.

Forum staff are taking up to 2 weeks to reply so probably best to phone in.


All Replies
  • 2.96K
  • 378
  • 939
Superuser
Superuser
149 Views
Message 2 of 7
Flag for a moderator

Re: IG9 - Network Jitter, Poor Speed - 5MB Down - 1.8 Up!!

Are you using a wired Ethernet connection to the VM hub or a wireless connection? Wireless is easily disrupted by a number of external factors, so a wired test is the best way to get a true picture of what speed your line is able to achieve. It also helps to pinpoint if the issue is with the wireless or your line.

Are you seeing slow speeds all day or only at peak times (typically 4pm-11pm weekdays and weekends)? Some areas are suffering with over utilisation at peak times, which results in very slow speeds but full speed at off peak times.

If you go to http://192.168.100.1/ to get the VM hub GUI. Don't login but instead click on Router Status which is either a button in the top right of the screen or a text link at the bottom of the screen depending on which hub you have. Click on the Downstream, Upstream and Network Log sections and copy & paste the figures from those screens and post them here, don't worry about the formatting or you can post screen shots if that is easier.

The community can have a look for you and see if anything in the figures looks wrong and advise accordingly. Or you can wait for the VM staff to pick up this thread (can take up to a week) and run checks on your line.

______________________
Scott

Disclaimer - I don't work for Virgin Media. I'm just another VM user trying to help out so my answers may be wrong Smiley Happy If my answer solves your problem please mark it as helpful as it may help others
My setup: Vivid 200 Optical fibre with Superhub 2 in modem mode connected to a Netgear R7000 router. Telewest/VM user since 2001.  

0 Kudos
Reply
  • 33
  • 0
  • 1
johnny_p
Tuning in
134 Views
Message 3 of 7
Flag for a moderator

Re: IG9 - Network Jitter, Poor Speed - 5MB Down - 1.8 Up!!

Downstream bonded channels Channel Frequency(Hz) Power (dBmV) SNR(dB) Modulation Channel ID 1 298750000 -14.9 28.3 256 qam 9 2 322750000 -15 28.3 256 qam 12 3 314750000 -15 28.4 256 qam 11 4 306750000 -14.9 28.4 256 qam 10 5 290750000 -14.8 28.4 256 qam 8 6 282750000 -14.8 28.4 256 qam 7 7 274750000 -14.9 28.3 256 qam 6 8 266750000 -14.7 28.4 256 qam 5 9 258750000 -14.5 27.9 256 qam 4 10 250750000 -14.5 27.3 256 qam 3 11 242750000 -14.4 27.3 256 qam 2 12 234750000 -14 27.4 256 qam 1 Upstream bonded channels Channel ID Frequency(Hz) Modulation Power (dBmV) Mode Channel Bandwidth(Hz) Symbol Rate (ksps) 89 46200000 ATDMA 45.3 64 qam 6400000 5120 90 39400000 ATDMA 44.5 64 qam 6400000 5120
0 Kudos
Reply
  • 33
  • 0
  • 1
johnny_p
Tuning in
132 Views
Message 4 of 7
Flag for a moderator

Re: IG9 - Network Jitter, Poor Speed - 5MB Down - 1.8 Up!!

2016-10-04 12:29:55.00 84000500 SYNC Timing Synchronization failure - Loss of Sync;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0; 2016-10-04 12:29:56.00 84000700 RCS Partial Service;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0; 2016-10-04 12:30:12.00 84000500 SYNC Timing Synchronization failure - Loss of Sync;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0; 2016-10-04 12:30:28.00 84000700 RCS Partial Service;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0; 2016-10-04 12:30:49.00 84020200 Lost MDD Timeout;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0; 2016-10-04 12:31:03.00 82000400 Received Response to Broadcast Maintenance Request, But no Unicast Maintenance opportunities received - T4 time out;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0; 2016-10-04 12:31:18.00 84020200 Lost MDD Timeout;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0; 2016-10-04 12:31:39.00 82000200 No Ranging Response received - T3 time-out;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
0 Kudos
Reply
  • 1.63K
  • 145
  • 441
Superuser
Superuser
251 Views
Message 5 of 7
Flag for a moderator
Helpful Answer

Re: IG9 - Network Jitter, Poor Speed - 5MB Down - 1.8 Up!!

Downstream power levels and SNR are way too low, surprised it's working at all. Will need an engineer to look at it.

Forum staff are taking up to 2 weeks to reply so probably best to phone in.

  • 33
  • 0
  • 1
johnny_p
Tuning in
108 Views
Message 6 of 7
Flag for a moderator

Re: IG9 - Network Jitter, Poor Speed - 5MB Down - 1.8 Up!!

they tell me it's an issue affecting my entire area and the resolution data is October 12th. Great.

0 Kudos
Reply
  • 7
  • 0
  • 0
Beebea69
Tuning in
57 Views
Message 7 of 7
Flag for a moderator

Re: IG9 - Network Jitter, Poor Speed - 5MB Down - 1.8 Up!!

Hi Johnny

I have only recently discovered the community and saw your message. I've had months and months of poor performance in IG9, with serious problems since November. Has your problem been resolved now?

Regards

Beatrice

0 Kudos
Reply