Menu
Reply
  • 2
  • 0
  • 0
Toogs
Joining in
74 Views
Message 1 of 4
Flag for a moderator

Help Please! Sub 1mbps for 2 days now.

Hi all,

as the title says i've been struggling with super slow speeds for a while now, have had regular drops in the past but never for this long. I'm on vivid 150, wired connection, currently using the superhub in modem mode but have tried it in both with the same results. - Please help! 

 

Downstream                        DS-1       DS-2      DS-3       DS-4      DS-5      DS-6      DS-7      DS-8

Frequency (Hz)250750000234750000242750000258750000266750000274750000282750000290750000
Lock Status(QAM Lock/FEC Sync/MPEG Lock)LockedLockedLockedLockedLockedLockedLockedLocked
Channel ID207205206208209210211212
Modulation256QAM256QAM256QAM256QAM256QAM256QAM256QAM256QAM
Symbol Rate (Msym/sec)6.9520006.9520006.9520006.9520006.9520006.9520006.9520006.952000
Interleave DepthI=12
J=17
I=12
J=17
I=12
J=17
I=12
J=17
I=12
J=17
I=12
J=17
I=12
J=17
I=12
J=17
Power Level (dBmV)9.339.479.359.309.149.439.879.93
RxMER (dB)28.4634.7730.1531.6932.0726.8232.5034.93
Pre RS Errors31034391284957579140974768262504674389313768814619562
Post RS Errors8091743009331015288148981791318296

 

Upstream                US-1 US-2 US-3 US-4

Channel Type2.0N/AN/A2.0
Channel ID20N/AN/A19
Frequency (Hz)25800000N/AN/A32600000
Ranging StatusSuccessN/AN/ASuccess
Modulation64QAMN/AN/A64QAM
Symbol Rate (Sym/sec)5120000N/AN/A5120000
Mini-Slot Size4N/AN/A4
Power Level (dBmV)39.00N/AN/A40.25
T1 Timeouts0000
T2 Timeouts0000
T3 Timeouts1000
T4 Timeouts0000

 

Network Log

First TimeLast TimePriorityError NumberDescription
29/12/2016 14:14:25 GMT29/12/2016 14:14:25 GMTWarning (5)84020200Lost MDD Timeout
29/12/2016 14:14:19 GMT29/12/2016 14:14:19 GMTWarning (5)84020200Lost MDD Timeout
29/12/2016 14:14:11 GMT29/12/2016 14:14:11 GMTWarning (5)84020200Lost MDD Timeout
29/12/2016 14:13:59 GMT29/12/2016 14:13:59 GMTWarning (5)84020200Lost MDD Timeout
29/12/2016 14:13:47 GMT29/12/2016 14:13:47 GMTWarning (5)84020200Lost MDD Timeout
29/12/2016 14:13:27 GMT29/12/2016 14:13:27 GMTWarning (5)84020200Lost MDD Timeout
29/12/2016 14:13:03 GMT29/12/2016 14:13:03 GMTWarning (5)84020200Lost MDD Timeout
29/12/2016 14:12:47 GMT29/12/2016 14:12:47 GMTWarning (5)84020200Lost MDD Timeout
29/12/2016 14:12:19 GMT29/12/2016 14:12:19 GMTWarning (5)84020200Lost MDD Timeout
29/12/2016 14:12:07 GMT29/12/2016 14:12:07 GMTWarning (5)84020200Lost MDD Timeout
29/12/2016 14:11:59 GMT29/12/2016 14:11:59 GMTWarning (5)84020200Lost MDD Timeout
29/12/2016 14:11:47 GMT29/12/2016 14:11:47 GMTWarning (5)84020200Lost MDD Timeout
29/12/2016 14:11:33 GMT29/12/2016 14:11:33 GMTWarning (5)84020200Lost MDD Timeout
29/12/2016 14:11:25 GMT29/12/2016 14:11:25 GMTWarning (5)84020200Lost MDD Timeout
29/12/2016 14:11:09 GMT29/12/2016 14:11:09 GMTWarning (5)84020200Lost MDD Timeout
29/12/2016 14:10:55 GMT29/12/2016 14:10:55 GMTWarning (5)84020200Lost MDD Timeout
29/12/2016 14:10:47 GMT29/12/2016 14:10:47 GMTWarning (5)84020200Lost MDD Timeout
29/12/2016 14:10:33 GMT29/12/2016 14:10:33 GMTWarning (5)84020200Lost MDD Timeout
29/12/2016 14:10:17 GMT29/12/2016 14:10:17 GMTWarning (5)84020200Lost MDD Timeout
29/12/2016 14:10:11 GMT29/12/2016 14:10:11 GMTWarning (5)84020200Lost MDD Timeout
0 Kudos
Reply
  • 2.62K
  • 209
  • 799
Dave_cq
Trouble shooter
65 Views
Message 2 of 4
Flag for a moderator

Re: Help Please! Sub 1mbps for 2 days now.

Hi Toogs,

This data is I think the issue ...

RxMER (dB)28.46  34.77  30.15   31.69   32.07   26.82   32.50     

 

This is your Signal to Noise and each channel should be at least 34.5db and you can see that most channels are below that.  So you've got noise on the line and this will need an engineers visit.  You can phone 150 (VM phone) or 0345 454 1111 (any other phone) to arrange one, or wait until a member of the Forum Team finds this thread and arranges something for you.

 

********* SuperHub 2ac - Asus rt-ac68u Router - Vivid 100Mbps **********

Electron
  • 2
  • 0
  • 0
Toogs
Joining in
31 Views
Message 3 of 4
Flag for a moderator

Re: Help Please! Sub 1mbps for 2 days now.

Hi Dave,

thanks so much, i'll try to give them a call and get someone out.

Just an update, i was on at around 11pm last night and dl speeds were back up to around 70mbps but this morning at 9am they're back below 1mpbs. From the look of the forums there are a lot of people with similar speed problems so maybe it's just over-utilisation : (

0 Kudos
Reply
  • 2.62K
  • 209
  • 799
Dave_cq
Trouble shooter
28 Views
Message 4 of 4
Flag for a moderator

Re: Help Please! Sub 1mbps for 2 days now.


Toogs wrote:

Hi Dave,

thanks so much, i'll try to give them a call and get someone out.

Just an update, i was on at around 11pm last night and dl speeds were back up to around 70mbps but this morning at 9am they're back below 1mpbs. From the look of the forums there are a lot of people with similar speed problems so maybe it's just over-utilisation : (


That's a bit weird. If it was over-utilisation I would expect it to be the other way round ... i.e. slow in the evening and much faster in the morning.  Oh well, hope you can get an engineer booked soon and hopefully get it resolved.

 

********* SuperHub 2ac - Asus rt-ac68u Router - Vivid 100Mbps **********

Electron
0 Kudos
Reply