Menu
Reply
  • 37
  • 0
  • 0
Toaster05
On our wavelength
291 Views
Message 1 of 11
Flag for a moderator

Connection woes on 152mb

Hey guys and gals,

 

Could you give my connection a look over please. Had an issue the other day where by my router was completely reset and when my significant other was talking to VM tech support they supposedly noticed that the speed was slow and a job was logged to rectify.

 

It's not getting any better and that was on Saturday or Sunday last week. 

 

Paying for 152mb and getting less than 50.

 

 

 

 

Downstream  DS-1 DS-2 DS-3 DS-4 DS-5 DS-6 DS-7 DS-8

Frequency (Hz)259000000235000000243000000251000000267000000275000000283000000291000000
Lock Status(QAM Lock/FEC Sync/MPEG Lock)LockedLockedLockedLockedLockedLockedLockedLocked
Channel ID41235678
Modulation256QAM256QAM256QAM256QAM256QAM256QAM256QAM256QAM
Symbol Rate (Msym/sec)6.9520006.9520006.9520006.9520006.9520006.9520006.9520006.952000
Interleave DepthI=12
J=17
I=12
J=17
I=12
J=17
I=12
J=17
I=12
J=17
I=12
J=17
I=12
J=17
I=12
J=17
Power Level (dBmV)-1.07-1.22-1.06-1.21-1.14-1.55-1.13-1.19
RxMER (dB)38.2637.0937.3637.9437.3639.4037.9438.26
Pre RS Errors30828028728328290810141024
Post RS Errors29927327827928290810141024
0 Kudos
Reply
  • 37
  • 0
  • 0
Toaster05
On our wavelength
268 Views
Message 2 of 11
Flag for a moderator

Re: Connection woes on 152mb LU6

Bumping my own post rather shamelessly.

 

 

0 Kudos
Reply
  • 10.82K
  • 308
  • 631
Forum Team
Forum Team
249 Views
Message 3 of 11
Flag for a moderator

Re: Connection woes on 152mb LU6

Hi Toaster05

 

Thanks for posting back on the community.

 

Sorry to hear that your experiencing slow speeds.

 

When I checked your connection, the line and hub have come back as fine. The power levels are within specification, there are no local faults reported and the traffic is running at a low percentage.

 

The speed test that you completed was that through a wireless or wired connection? If wireless can you try through wired and whilst the router is in modem mode please. Do you get these speeds just during peak hours or can it be any time of the day?

 

Let me know how you get on

Sam


New around here? To find out more about the Community check out our Getting Started guide


0 Kudos
Reply
  • 37
  • 0
  • 0
Toaster05
On our wavelength
211 Views
Message 4 of 11
Flag for a moderator

Re: Connection woes on 152mb LU6

Back once again for the renegade master.

Connection is kinda wonkey and has been for days now. Regular outages. Can someone please look into it?

Ta muchly!

 

  DS-1 DS-2 DS-3 DS-4 DS-5 DS-6 DS-7 DS-8

Frequency (Hz)267000000275000000283000000291000000299000000307000000315000000323000000
Lock Status(QAM Lock/FEC Sync/MPEG Lock)LockedLockedLockedLockedLockedLockedLockedLocked
Channel ID1718192021222324
Modulation256QAM256QAM256QAM256QAM256QAM256QAM256QAM256QAM
Symbol Rate (Msym/sec)6.9520006.9520006.9520006.9520006.9520006.9520006.9520006.952000
Interleave DepthI=12
J=17
I=12
J=17
I=12
J=17
I=12
J=17
I=12
J=17
I=12
J=17
I=12
J=17
I=12
J=17
Power Level (dBmV)-0.55-0.83-0.39-0.36-0.50-0.48-0.52-0.57
RxMER (dB)37.9437.9437.9438.2638.6138.2638.6138.26
Pre RS Errors322314659157911942819832941001
Post RS Errors283292275287276981291

1000

 

Upstream   US-1 US-2 US-3 US-4

Channel Type2.0N/AN/A2.0
Channel ID57N/AN/A60
Frequency (Hz)46200000N/AN/A25800000
Ranging StatusSuccessOtherOtherSuccess
Modulation16QAMN/AN/A16QAM
Symbol Rate (Sym/sec)5120000N/AN/A5120000
Mini-Slot Size4N/AN/A4
Power Level (dBmV)44.75N/AN/A43.25
T1 Timeouts0000
T2 Timeouts0000
T3 Timeouts1000
T4 Timeouts0000
0 Kudos
Reply
  • 37
  • 0
  • 0
Toaster05
On our wavelength
197 Views
Message 5 of 11
Flag for a moderator

Re: Connection woes on 152mb LU6

Bumping myself because clearly VM has a few disgruntled customer (of which I am one)

0 Kudos
Reply
  • 37
  • 0
  • 0
Toaster05
On our wavelength
186 Views
Message 6 of 11
Flag for a moderator

Re: Connection woes on 152mb LU6

Wow, things have got bad around here then. I recall a time where you could post an issue and you'd actually get a reply.

Still having problems with my broadband and still thinking 'why not just look for a new isp?'

0 Kudos
Reply
  • 10.82K
  • 308
  • 631
Forum Team
Forum Team
169 Views
Message 7 of 11
Flag for a moderator

Re: Connection woes on 152mb LU6

Hi Toaster05

 

Thanks for taking the time to post on the community. It's nice to have you here.

 

My apologies that you are still experiencing slow broadband speeds.

 

I've taken a look at your connection and there is a high peak time traffic fault in your area which is causing slow speeds. Our networks team are investigating the problem and are improving bandwidth and performance to help with this issue. The reference number is F004218129 and with a review date of 14th December.

 

One of my colleagues will be in touch shortly with more information in regards to this issue.

Regards

Sam


New around here? To find out more about the Community check out our Getting Started guide


0 Kudos
Reply
  • 37
  • 0
  • 0
Toaster05
On our wavelength
155 Views
Message 8 of 11
Flag for a moderator

Re: Connection woes on 152mb LU6

Are we any closer to resolving this? It's just as bad now as it's been since I last posted. 

(I'm a former VM employee) I get that things take time but jeez!

0 Kudos
Reply
  • 10.82K
  • 308
  • 631
Forum Team
Forum Team
138 Views
Message 9 of 11
Flag for a moderator

Re: Connection woes on 152mb LU6

Hiya Toaster05,

 

Hope all is well. Thanks for getting back to us.

 

Looking at the high peak time traffic fault, the review date is still showing as 14th December.

 

We will have more information nearer the review and my colleagues will be in contact with the update.

 

I can imagine how frustrating this must be and I am sorry for the inconvenience caused.

 

Regards

Sam


New around here? To find out more about the Community check out our Getting Started guide


0 Kudos
Reply
  • 37
  • 0
  • 0
Toaster05
On our wavelength
55 Views
Message 10 of 11
Flag for a moderator

Re: Connection woes on 152mb LU6

It's now April and still this has not been fixed. Tonight is the final straw. Either this gets fixed or I'm taking my custom elsewhere.

I simply don't have the time or energy to sit on the phone with an agent making me jump through hoops when all the problems are on VM.

I'm away from home most of the week and my family are reporting to me the same thing week in week out. Constant drop outs and awful download speeds, all consistent with the same problem I reported months ago and was assured that a fix was in place.

Understand my frustration? I very much doubt it. Understand that I'm paying for a service I don't receive? You better!

0 Kudos
Reply