Menu
Reply
  • 3
  • 0
  • 0
herotik
Joining in
156 Views
Message 1 of 6
Flag for a moderator

200mb only gettin around 10-20mb

Hi all!

Basically i had 100mb virgin media and was getting a maximum of 10mb speeds on a very good day and now that ive upgraded to 200mb broadband the speed has doubled but still nowhere near what downloads should be even with the hub upgraded to the hub 3.0. i get these speeds on all devices ive tried. doing speed tests will say i have 200mb speeds though but sometimes will only say 20 when i do it again but ive not once seen an actual download go over 22mb on any device wired and wireless. I thought this was normal untill a see a friends actualy download almost 200 a second which i was like "ok im not getting what im paying for". is there anything i can do to solve this?

0 Kudos
Reply
  • 203
  • 7
  • 20
Farhana
Superfast
150 Views
Message 2 of 6
Flag for a moderator

Re: 200mb only gettin around 10-20mb

Just to save you an extra exchange with a mod, I recommend copy and pasting your router info which can be accessed on the 192.168.0.1 admin panel login page.

Remember to remove your WAN IP.
0 Kudos
Reply
  • 3
  • 0
  • 0
herotik
Joining in
146 Views
Message 3 of 6
Flag for a moderator

Re: 200mb only gettin around 10-20mb

is this the right info?

Hub 3.0 device information

The information below shows the current status of this Hub 3.0.

Standard specification compliant: DOCSIS 3.0
Hardware version: 10
Software version: 9.1.116V
Cable MAC address: **:**:**:**:**:**
Cable modem serial number: AAAP62083168
System up time: 18 days 9h:33m:44s
Network access: Allowed



Cable Modem Status Item Status Comments

Acquired Downstream Channel(Hz)
435000000
Locked
Ranged Upstream Channel(Hz)
39400000
Locked
Provisioning State
Online
 

 

Downstream bonded channels Channel Frequency(Hz) Power
(dBmV) SNR
(dB) Modulation Channel ID

1435000000-4.938.6256 qam4
2563000000-6.737.6256 qam20
3555000000-6.537.6256 qam19
4547000000-5.737.3256 qam18
5539000000-5.238.6256 qam17
6531000000-5.238.9256 qam16
7523000000-5.238.9256 qam15
8515000000-538.6256 qam14
9507000000-538.9256 qam13
10499000000-538.9256 qam12
11491000000-4.938.9256 qam11
12483000000-4.938.9256 qam10
13475000000-4.938.6256 qam9
14467000000-4.538.6256 qam8
15459000000-4.538.6256 qam7
16451000000-4.738.6256 qam6
17443000000-538.6256 qam5
18427000000-4.538.9256 qam3
19419000000-4.238.6256 qam2
20411000000-438.6256 qam1

 

Upstream bonded channels Channel ID Frequency(Hz) Mode Power
(dBmV) Modulation Channel Bandwidth(Hz) Symbol Rate (ksps)

639400000ATDMA51.564 qam64000005120
825800000ATDMA51.516 qam64000005120
732600000ATDMA51.564 qam64000005120
546200000ATDMA51.564 qam64000005120

 

Operational Configuration General Configuration Value
Network access
Enabled
Maximum Number of CPEs
1
Baseline Privacy
Enabled
Docsis Mode
Docsis30
Config file
wrkldJKDHSUBsgvca698
Primary Downstream Service Flow
SFID18221
Max Traffic Rate230000000
Primary Upstream Service Flow
SFID18220
Max Traffic Rate12700000
0 Kudos
Reply
  • 9.34K
  • 797
  • 1.96K
Superuser
Superuser
123 Views
Message 4 of 6
Flag for a moderator

Re: 200mb only gettin around 10-20mb

Your downstream power levels are low. with some channels are out of Spec, and the upstream power levels are maxxed out for 4 upstream channels.

Do you have a Wide Band Attenuator screwed to the coax at the back of the hub? If so you can try removing it.

It may be worth checking the coax cable from the back of the hub to the cable entry point for obvious signs of damage, kinks and that all connectors are hand tight.

You will need to contact VM for resolution, either by waiting here about a week until a VM Forum Team Member picks up the thread, or give them a call on 150 from a VM line or 0345 454 1111 for a quicker response.

0 Kudos
Reply
  • 3
  • 0
  • 0
herotik
Joining in
111 Views
Message 5 of 6
Flag for a moderator

Re: 200mb only gettin around 10-20mb

Hi,

Thanks for the reply i appreciate your time. judging by your response there clearly is a problem then.

There is no Wide Band Attenuato attached and the coax cable appears to be good judging by how it looks on the outside so im kinda lost at this point. would it be worth replacing the coax just to try it or is there anything else i can try first?

0 Kudos
Reply
  • 10.59K
  • 311
  • 653
Forum Team
Forum Team
92 Views
Message 6 of 6
Flag for a moderator

Re: 200mb only gettin around 10-20mb

Hey herotik,

Thanks for posting and a warm welcome to the community Smiley Very Happy

Sorry to hear about the slow speeds you're experiencing. I've checked your levels and I agree they're not quite right. I'll need to arrange for an engineer to call around to resolve this. I'll drop you a PM (purple envelope, top right) to confirm an engineer appointment.

Speak with you very soon,

Take care.

Heather_J

Tech fan? Have you read our Digital life blog yet? Check it out