Menu
Reply
  • 28
  • 0
  • 2
killersurfer
On our wavelength
248 Views
Message 1 of 4
Flag for a moderator

No Intranet connection with my Synology NAS and Virgin Hub 3.0

Hi

Hope you can help?

I have just noticed that my Synology NAS can no longer can connect to the intranet. There is an error message within the status which says "connection failed... please check your network settings".

I haven't made any changes to the NAS in the last couple of months, but I do have a new router 'HUB 3.0' because the last 3 routers blew within two months which is really odd. The customer service agents kept on saying it was a bad batch.

Any thoughts?

Simon

0 Kudos
Reply
  • 969
  • 58
  • 173
Tudor
Well-informed
226 Views
Message 2 of 4
Flag for a moderator

Re: No Intranet connection with my Synology NAS and Virgin Hub 3.0

Is your Synology NAS directly wired to the Hub3, if so, check the cables and try moving it to another port If it's wirelessly connected the new Hub3 will have a different SSID than you old one and unless you have changed it, you will have to update these settings on the NAS.


There are 10 types of people: those who understand binary and those who don't
0 Kudos
Reply
  • 28
  • 0
  • 2
killersurfer
On our wavelength
212 Views
Message 3 of 4
Flag for a moderator

Re: No Intranet connection with my Synology NAS and Virgin Hub 3.0

Hi

Thanks for your reply. Looks like I have the same issue as this post http://community.virginmedia.com/t5/Networking-and-wireless/Hub-3-and-connecting-Synology-NAS/m-p/33...

0 Kudos
Reply
  • 28
  • 0
  • 2
killersurfer
On our wavelength
209 Views
Message 4 of 4
Flag for a moderator

Re: No Intranet connection with my Synology NAS and Virgin Hub 3.0

Ah ha... Sorted..
Network settings
Network interface
Click LAN
Edit
Changed from a manual configuration to 'Get a network configuration automatically (DHCP)

Hope this helps

Simon