Menu
Reply
  • 75
  • 0
  • 7
Raxx
On our wavelength
189 Views
Message 1 of 8
Flag for a moderator

Levels/SNR After SH to SH3 Swap

In relation to another post on here from a few days ago about connection problems I had a tech come out 31st Oct and he decided to change my old Superhub which I thought was quite a good unit to this new SH3 which I think is not a good unit. Anyway I am consistently monitoring my levels due to historic problems and over subscription in out local cabinet. I notice the levels and SNR have got worse after his visit yesterday and swap out even though he said he had changed the connector in the cabinet and removed me from a 3-way splitter onto my own tap and put me on the 'top tap' presumably the highest output. I have noticed some packet loss and slow browsing this morning so decided to take another look at the levels and this is what I currently have:

Downstream bonded channels
Channel Frequency(Hz) Power(dBμV) SNR(dB) Modulation Channel ID
1 435000000 1.7 40.3 256 qam 4
2 563000000 1 38.6 256 qam 20
3 555000000 0.7 40.3 256 qam 19
4 547000000 0.7 40.3 256 qam 18
5 539000000 -0.5 38.6 256 qam 17
6 531000000 0 38.9 256 qam 16
7 523000000 -0.7 38.9 256 qam 15
8 515000000 -2.7 38.9 256 qam 14
9 507000000 -2 38.6 256 qam 13
10 491000000 0 40.3 256 qam 11
11 483000000 0.5 40.3 256 qam 10
12 475000000 0 40.3 256 qam 9
13 467000000 0.7 40.3 256 qam 8
14 459000000 1.7 40.9 256 qam 7
15 451000000 0 38.9 256 qam 6
16 427000000 -0.5 38.9 256 qam 3
17 419000000 -1.2 38.9 256 qam 2
18 499000000 -0.7 38.6 256 qam 12
19 443000000 0.5 38.6 256 qam 5
20 411000000 -1.9 38.9 256 qam 1

Upstream bonded channels
Channel ID Frequency(Hz) Modulation Power(dBμV) Mode Channel Bandwidth(Hz) Symbol Rate (ksps)
6 39400000 ATDMA 52.5 64 qam 6400000 5120
5 46200000 ATDMA 52.5 64 qam 6400000 5120

and a log form this morning:
2016-11-01 09:32:25.00 84000500 SYNC Timing Synchronization failure - Loss of Sync;CM-MAC=**:**:**:**:**:**;CMTS-MAC=**:**:**:**:**:**;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;

My power levels and SNR on D/S and U/S were much better than these above before the swap out. I am not seeing a speed issue but am seeing some packet drops.

Any thoughts?

0 Kudos
Reply
  • 75
  • 0
  • 7
Raxx
On our wavelength
173 Views
Message 2 of 8
Flag for a moderator

Re: Levels/SNR After SH to SH3 Swap

Also its failing to do sw upgrade:

2016-11-01 13:44:27.0069010800SW upgrade Failed after download - SW File corruption
0 Kudos
Reply
  • 9.48K
  • 650
  • 1.81K
Superuser
Superuser
166 Views
Message 3 of 8
Flag for a moderator

Re: Levels/SNR After SH to SH3 Swap

upstream is too high - thats needs sorting - see what that does

software update is usually nothing - it rejects any firmware for other hubs which generates an error 

wait for VM to pick the thread up - that can take a week - they will arrange for a tech to come and sort upstream i would think - you could ring and work from the scripts - what that will do is anybodies guess

____________________

Tony
0 Kudos
Reply
  • 75
  • 0
  • 7
Raxx
On our wavelength
161 Views
Message 4 of 8
Flag for a moderator

Re: Levels/SNR After SH to SH3 Swap

Hi Tony

Thanks, I thought that upstream was too high but that is how the tech left it last night and said everything was great, what do I make of the competence of the VM techs then? I agree phoning in and going through the scripts will resolve nothing.Tech also said I am on the highest output and with the cabinet being about 20-30meters away I would not expect to see 0dB ish coming in without any attenuation (of which there is none) and upstream so high.

This is the final straw if they cannot get this right I'm disconnecting, had enough. Last time I had to take it to CISAS to get a resolution.

Raxx

0 Kudos
Reply
  • 75
  • 0
  • 7
Raxx
On our wavelength
138 Views
Message 5 of 8
Flag for a moderator

Re: Levels/SNR After SH to SH3 Swap

Well after another visit I know have these levels:

Downstream bonded channels

Channel

Frequency(Hz)

Power(dBμV)

SNR(dB)

Modulation

Channel ID

1

435000000

6.4

40.3

256 qam

4

2

563000000

5

40.3

256 qam

20

3

555000000

4.9

40.3

256 qam

19

4

547000000

4.6

40.3

256 qam

18

5

539000000

3.5

38.9

256 qam

17

6

531000000

3.7

40.3

256 qam

16

7

523000000

3

38.6

256 qam

15

8

515000000

0.7

38.6

256 qam

14

9

507000000

1.5

38.6

256 qam

13

10

499000000

2.7

40.3

256 qam

12

11

491000000

3.5

40.3

256 qam

11

12

483000000

4.3

40.3

256 qam

10

13

475000000

3.5

40.3

256 qam

9

14

467000000

4.6

40.3

256 qam

8

15

459000000

5.6

40.9

256 qam

7

16

451000000

4.1

40.3

256 qam

6

17

443000000

5

40.3

256 qam

5

18

427000000

4

38.6

256 qam

3

19

419000000

3.4

40.3

256 qam

2

20

411000000

2.7

40.3

256 qam

1

 

Upstream bonded channels

Channel ID

Frequency(Hz)

Modulation

Power(dBμV)

Mode

Channel Bandwidth(Hz)

Symbol Rate (ksps)

6

39400000

ATDMA

44.5

64 qam

6400000

5120

8

25800000

ATDMA

44.5

16 qam

6400000

5120

7

32600000

ATDMA

44.5

32 qam

6400000

5120

5

46200000

ATDMA

44.5

64 qam

6400000

5120

 

He 'twiddled' something in the cab to bring my upstream within spec buit the DS now looks a bit of a mess?

Also is it me or should the power levels not be represented in dBmv (milli) rather than dBuv (micro)? I'm sure it was dBmv on my old SH1........ or I could be going bonkers..........

0 Kudos
Reply
  • 5.94K
  • 159
  • 415
Forum Team
Forum Team
83 Views
Message 6 of 8
Flag for a moderator

Re: Levels/SNR After SH to SH3 Swap

Hi there Raxx,

 

Really sorry about the issue experienced.

 

I've located your account and I've detected some level issues that would require an engineer visit to resolve.

 

I've sent you a private message so that we can chat about this some more.

 

You can locate my message by clicking on the envelope icon near the top right corner of the Community page.

 

Speak to you soon,

 

Nat_J


Who's who? Find out more about our community members. Good folk to know


0 Kudos
Reply
  • 75
  • 0
  • 7
Raxx
On our wavelength
65 Views
Message 7 of 8
Flag for a moderator

Re: Levels/SNR After SH to SH3 Swap

Hi Nat_J

To be frank I;m kind of fed up with the incompetence of engineers that come out. The first one that decided to change out my working SH1 just for the sake of it and fiddle with my levels was supposed to know what he was doing. The second one that decided the levels were out and did not answer my question when I said why would the first guy leave it like that then even when I could see the levels were not right, also was supposed to know what he was doing. Now I still noticed the levels are not right after that second one left you want to send another incompetent one.

I don't want this SH3. It is terrible. I want either my old SH1 back or an SH2. Every time I try to stream video using wifi it keeps doing strange things like blocking, freezing, buffering etc etc but when I do the same with a LAN cable direct the same video works fine. Checked with various devices, Video streaming is more stable with my 4G connection on my mobile than the wifi on the SH3. Yes my wifi settings are fine, I have a supposed 144Mbps link speed with full signal strength yet it is worse than my 4G mobile connection. No my speed D/L and U/L are not a problem during any of the issues I experience yet during ping tests I see packets dropped.

Had enough. Written a complaint to Matrix Court, Swansea.

0 Kudos
Reply
  • 5.94K
  • 159
  • 415
Forum Team
Forum Team
57 Views
Message 8 of 8
Flag for a moderator

Re: Levels/SNR After SH to SH3 Swap

I am sorry to hear this Raxx,

 

I've double checked the equipment levels again today and strangely the issues that were previously detected have since cleared.

 

I'm also still unable to locate any problems via the network segment.

 

I'll get back to your private message for us to chat some more,

 

Nat.

 


Who's who? Find out more about our community members. Good folk to know


0 Kudos
Reply