Menu
Reply
  • 12
  • 0
  • 0
Macca118
Tuning in
625 Views
Message 1 of 17
Flag for a moderator

Help needed

Hi I've recently upgrade my internet from 50mb to 100mb hoping I would get better speeds than the 50mb but the speed is worse !
Also ever since I've had TiVo I haven't had any sound on any hd Channel . I've phoned numerous times to be told there's nothing wrong " our " end and can't find any faults ?
The lack of sound also applies to movies that I pay for in hd .
Thank you for any advice in advance
0 Kudos
Reply

Helpful Answers
  • 16.13K
  • 1.34K
  • 3.27K
Superuser
Superuser
1,221 Views
Message 2 of 17
Flag for a moderator
Helpful Answer

Re: Help needed

hiya @Macca118 what speeds are you getting, would need to a check on the signal levels on the hub, if you can goto http://192.168.0.1 clicking router status to right [no need to login] and if could copy/paste the downstream, upstream, network log here don't worry about the formatting we can easily read it.
----------------------------------------------------------
If someone's helped you out say thanks by clicking on the thumbs up. If someone's solved your problem, why not mark their message as an Accepted Solution
0 Kudos
Reply
  • 16.13K
  • 1.34K
  • 3.27K
Superuser
Superuser
673 Views
Message 11 of 17
Flag for a moderator
Helpful Answer

Re: Help needed

your downstream power levels are messed up, to check is there any forward path attenuators attached to the coax (white) cable, might say 5dbmv on it?, if not then more than likely this will require a tech visit, this can be arranged via the forum, which the forum admins will pickup in around a week, or you could contact broadband support via 151 / 0345 454 1111 or online chat http://contact.virginmedia.com (using PC/laptop)
----------------------------------------------------------
If someone's helped you out say thanks by clicking on the thumbs up. If someone's solved your problem, why not mark their message as an Accepted Solution
0 Kudos
Reply
  • 16.13K
  • 1.34K
  • 3.27K
Superuser
Superuser
662 Views
Message 13 of 17
Flag for a moderator
Helpful Answer

Re: Help needed

yeah engineer will be required, I would make sure all connections are finger tight.
----------------------------------------------------------
If someone's helped you out say thanks by clicking on the thumbs up. If someone's solved your problem, why not mark their message as an Accepted Solution
0 Kudos
Reply
  • 16.13K
  • 1.34K
  • 3.27K
Superuser
Superuser
548 Views
Message 15 of 17
Flag for a moderator
Helpful Answer

Re: Help needed

hopefully you'll get the UK broadband support centre, advise them of downstream out of spec. too high.
----------------------------------------------------------
If someone's helped you out say thanks by clicking on the thumbs up. If someone's solved your problem, why not mark their message as an Accepted Solution

All Replies
  • 16.13K
  • 1.34K
  • 3.27K
Superuser
Superuser
1,222 Views
Message 2 of 17
Flag for a moderator
Helpful Answer

Re: Help needed

hiya @Macca118 what speeds are you getting, would need to a check on the signal levels on the hub, if you can goto http://192.168.0.1 clicking router status to right [no need to login] and if could copy/paste the downstream, upstream, network log here don't worry about the formatting we can easily read it.
----------------------------------------------------------
If someone's helped you out say thanks by clicking on the thumbs up. If someone's solved your problem, why not mark their message as an Accepted Solution
0 Kudos
Reply
  • 12
  • 0
  • 0
Macca118
Tuning in
609 Views
Message 3 of 17
Flag for a moderator

Re: Help needed

Hi thanks your reply I've followed the link and it's asking me for settings password and wps pin ?
0 Kudos
Reply
  • 12
  • 0
  • 0
Macca118
Tuning in
608 Views
Message 4 of 17
Flag for a moderator

Re: Help needed

Speed I'm getting at moment is anything from 0.05 - 8 and a ping of 12 - 800 very unstable it's like this most days even before I upgraded
0 Kudos
Reply
  • 362
  • 15
  • 83
pyrotenax
Fibre optic
605 Views
Message 5 of 17
Flag for a moderator

Re: Help needed

How have you got your TV connected to the TiVo box ? You may have to go into settings of the TiVo and make sure the correct audio setting is used



Running ASUS RT-AC88U with Asuswrt-Merlin firmware
0 Kudos
Reply
  • 12
  • 0
  • 0
Macca118
Tuning in
601 Views
Message 6 of 17
Flag for a moderator

Re: Help needed

Been into settings everything is right it's connected via hd cable
0 Kudos
Reply
  • 12
  • 0
  • 0
Macca118
Tuning in
599 Views
Message 7 of 17
Flag for a moderator

Re: Help needed


Downstream
DS-1 DS-2 DS-3 DS-4 DS-5 DS-6 DS-7 DS-8
Frequency (Hz) 267000000 Hz 235000000 Hz 243000000 Hz 251000000 Hz 259000000 Hz 275000000 Hz 283000000 Hz 291000000 Hz
Lock Status(QAM Lock/FEC Sync/MPEG Lock) Locked Locked Locked Locked Locked Locked Locked Locked
Channel ID 53 49 50 51 52 54 55 56
Modulation QAM256 QAM256 QAM256 QAM256 QAM256 QAM256 QAM256 QAM256
Symbol Rate (Msym/sec) 6.952000 6.952000
0 Kudos
Reply
  • 12
  • 0
  • 0
Macca118
Tuning in
599 Views
Message 8 of 17
Flag for a moderator

Re: Help needed

Super Hub
Sign In
Upstream
home
Router Status
Upstream
Upstream
US-1 US-2 US-3 US-4
Channel Type 2.0 2.0 N/A N/A
Channel ID 33 35 N/A N/A
Frequency (Hz) 37600000 Hz 24400000 Hz N/A N/A
Ranging Status Success Success N/A N/A
Modulation QAM16 QAM16 N/A N/A
Symbol Rate (Sym/sec) 5120000 5120000 N/A N/A
Mini-Slot Size 128 128 N/A N/A
Power Level (dBmV) 48.5 dBmV 48.3 dBmV N/A N/A
T1 Timeouts 0 0 N/A N/A
T2 Timeouts 0 0 N/A N/A
T3 Timeouts 0 0 N/A N/A
T4 Timeouts 0 0 N/A N/A

© 2010 Virgin Media. All rights reserved.
0 Kudos
Reply
  • 16.13K
  • 1.34K
  • 3.27K
Superuser
Superuser
546 Views
Message 9 of 17
Flag for a moderator

Re: Help needed

missing the downstream power levels and SnR, upstream power levels are showing fine
----------------------------------------------------------
If someone's helped you out say thanks by clicking on the thumbs up. If someone's solved your problem, why not mark their message as an Accepted Solution
0 Kudos
Reply
  • 12
  • 0
  • 0
Macca118
Tuning in
545 Views
Message 10 of 17
Flag for a moderator

Re: Help needed

Downstream
DS-1 DS-2 DS-3 DS-4 DS-5 DS-6 DS-7 DS-8
Frequency (Hz) 267000000 Hz 235000000 Hz 243000000 Hz 251000000 Hz 259000000 Hz 275000000 Hz 283000000 Hz 291000000 Hz
Lock Status(QAM Lock/FEC Sync/MPEG Lock) Locked Locked Locked Locked Locked Locked Locked Locked
Channel ID 53 49 50 51 52 54 55 56
Modulation QAM256 QAM256 QAM256 QAM256 QAM256 QAM256 QAM256 QAM256
Symbol Rate (Msym/sec) 6.952000 6.952000 6.952000 6.952000 6.952000 6.952000 6.952000 6.952000
Interleave Depth I=12
J=17 I=12
J=17 I=12
J=17 I=12
J=17 I=12
J=17 I=12
J=17 I=12
J=17 I=12
J=17
Power Level (dBmV) 13.0 dBmV 12.5 dBmV 12.9 dBmV 11.4 dBmV 11.0 dBmV 13.0 dBmV 12.4 dBmV 12.0 dBmV
RxMER (dB) 40.4 dB 40.9 dB 40.8 dB 39.9 dB 39.9 dB 39.9 dB 39.5 dB 39.8 dB

0 Kudos
Reply