Menu
Reply
  • 1
  • 0
  • 0
chedox
Joining in
81 Views
Message 1 of 2
Flag for a moderator

Wifi keeps disconecting

Hello, need help with this one, here are my router stats

Acquired Downstream Channel (Hz)459000000LockedRanged

Upstream Channel (Hz)35800000Success

Provisioning StateOKOperational

 

  DS-1 DS-2 DS-3 DS-4 DS-5 DS-6 DS-7 DS-8

Frequency (Hz) 459000000 467000000 475000000 483000000 491000000 499000000 507000000 515000000
Lock Status(QAM Lock/FEC Sync/MPEG Lock) Locked Locked Locked Locked Locked Locked Locked Locked
Channel ID 7 8 9 10 11 12 13 14
Modulation 256QAM 256QAM 256QAM 256QAM 256QAM 256QAM 256QAM 256QAM
Symbol Rate (Msym/sec) 6.952000 6.952000 6.952000 6.952000 6.952000 6.952000 6.952000 6.952000
Interleave Depth I=12
J=17
I=12
J=17
I=12
J=17
I=12
J=17
I=12
J=17
I=12
J=17
I=12
J=17
I=12
J=17
Power Level (dBmV) 1.91 1.73 1.79 1.47 0.84 1.20 0.58 0.77
RxMER (dB) 37.09 37.09 37.09 37.09 37.09 37.36 37.09 37.09
Pre RS Errors 34051 31248 6234 7202 3758 3274 4343 3684
Post RS Errors 1027 959 923 931 953 956 978 995

 

  US-1 US-2 US-3 US-4

Channel Type 2.0 N/A N/A 2.0
Channel ID 34 N/A N/A 35
Frequency (Hz) 35800000 N/A N/A 27400000
Ranging Status Success Other Other Success
Modulation 16QAM N/A N/A 16QAM
Symbol Rate (Sym/sec) 5120000 N/A N/A 5120000
Mini-Slot Size 2 N/A N/A 2
Power Level (dBmV) 45.25 N/A N/A 45.00
T1 Timeouts 0 0 0 0
T2 Timeouts 0 0 0 0
T3 Timeouts 0 0 0 3
T4 Timeouts 0 0 0 0

 

Network Log

First Time Last Time Priority Error Number Description
14/03/2017 10:52:19 GMT 14/03/2017 10:52:19 GMT Critical (3) 82000200 No Ranging Response received - T3 time-out
14/03/2017 05:18:52 GMT 14/03/2017 05:18:52 GMT Critical (3) 82000200 No Ranging Response received - T3 time-out
14/03/2017 04:03:06 GMT 14/03/2017 04:03:06 GMT Critical (3) 82000200 No Ranging Response received - T3 time-out
13/03/2017 23:09:40 GMT 13/03/2017 23:09:40 GMT Error (4) 68010302 DHCP WAN IP - 82.10.******
13/03/2017 23:08:51 GMT 13/03/2017 23:08:51 GMT Error (4) 68000407 TOD established
Time Not Established Time Not Established Notice (6) 84000510 Downstream Locked Successfully
13/03/2017 23:05:18 GMT 13/03/2017 23:05:18 GMT Critical (3) 82000400 Received Response to Broadcast Maintenance Request, But no Unicast Maintenance opportunities received - T4 time out
13/03/2017 23:05:13 GMT 13/03/2017 23:05:13 GMT Critical (3) 82000400 Received Response to Broadcast Maintenance Request, But no Unicast Maintenance opportunities received - T4 time out
13/03/2017 23:05:00 GMT 13/03/2017 23:05:00 GMT Error (4) 83000302 Service Delete rejected - Service flow not found
13/03/2017 19:34:08 GMT 13/03/2017 19:34:08 GMT Error (4) 68010100 DHCP RENEW sent - No response for IPv4
13/03/2017 18:11:47 GMT 13/03/2017 18:11:47 GMT Critical (3) 82000200 No Ranging Response received - T3 time-out
13/03/2017 11:41:37 GMT 13/03/2017 11:41:37 GMT Error (4) 68010100 DHCP RENEW sent - No response for IPv4
12/03/2017 19:56:35 GMT 12/03/2017 19:56:35 GMT Error (4) 68010100 DHCP RENEW sent - No response for IPv4
12/03/2017 04:07:43 GMT 12/03/2017 04:07:43 GMT Critical (3) 82000200 No Ranging Response received - T3 time-out
11/03/2017 06:13:39 GMT 11/03/2017 06:13:39 GMT Critical (3) 82000200 No Ranging Response received - T3 time-out
10/03/2017 12:37:29 GMT 10/03/2017 12:37:29 GMT Critical (3) 82000200 No Ranging Response received - T3 time-out
09/03/2017 14:23:33 GMT 09/03/2017 14:23:33 GMT Critical (3) 82000200 No Ranging Response received - T3 time-out
08/03/2017 00:27:01 GMT 08/03/2017 00:27:01 GMT Error (4) 68010302 DHCP WAN IP - 82.10.******
08/03/2017 00:26:25 GMT 08/03/2017 00:26:25 GMT Critical (3) 82000200 No Ranging Response received - T3 time-out
08/03/2017 00:26:25 GMT 08/03/2017 00:26:25 GMT Error (4) 68000407

TOD established

 

[MOD EDIT: For your security personal and private information (WAN IP) has been removed from this post. Please review the Forum Guidelines]

0 Kudos
Reply
  • 9.02K
  • 760
  • 1.88K
Superuser
Superuser
53 Views
Message 2 of 2
Flag for a moderator

Re: Wifi keeps disconecting

The logs are showing a loss on connection at 11:05pm  on the 13th, apart from that there is nothing else showing the connection dropping.

Do devices connected directly to the hub by ethernet connection drop out the same time?

Is there any change of the Hub's light behaviour?

If it is only wireless devices dropping. then it looks like a wireless issue. If so, you can try and improve your wireless connection.

Wireless reception is affected by many factors like Range, Client hardware, the Topograpy of your home, and the big killer, Wireless interference.

First of all, I would ensure the Hub is placed in a central, open position, away from obstacles and electrical devices.

You could try changing the wireless channel manually. Downloading a wireless scanner like InSSIDer for Windows or WiFiAnalyser for Android would help by showing you the surrounding wireless networks, the channels they are broadcasting on, and their signal strengths, so you can select the best wireless channel.
Bear in mind that the wifi scanner will not show interference from other sources of wireless interference such as A\V streaming devices, Baby monitors, Chordless phones, Microwave ovens, Plasma TVs, Security systems, etc.

Setting the Hub's radio setting to 300Mbps (or 40Mhz channel) is not advised on the 2.4GHz band as it takes up over half of the available spectrum, making it prone to wireless interference..

Using the wider, usually less congested 5Ghz band could help, if your client devices support it.

0 Kudos
Reply