Menu
Reply
Highlighted
  • 17
  • 0
  • 0
Duncan3
Tuning in
224 Views
Message 1 of 7
Flag for a moderator

Purple light on Hub 3 - No connection

Hi there,

I am new to the service. It's been a big disappointment so far.

The hub 3 has a constant purple light - I understand this is modem mode and not the modem/router mode I need? Anyway - I have read back these forums and reset the device holding for 30 seconds. I just go back to the purple light only on the front and no connection. Does anyone have a similar issue? What lights should be showing on the front and how do I get this to work?

Thanks

0 Kudos
Reply

Helpful Answers
  • 9.15K
  • 777
  • 1.9K
Superuser
Superuser
431 Views
Message 3 of 7
Flag for a moderator
Helpful Answer

Re: Purple light on Hub 3 - No connection

The base light should be a solid white in router mode.

Can you access the hub using http://192.168.100.1  

0 Kudos
Reply
  • 9.15K
  • 777
  • 1.9K
Superuser
Superuser
403 Views
Message 7 of 7
Flag for a moderator
Helpful Answer

Re: Purple light on Hub 3 - No connection

You will need to be connected to the hub by ethernet cable as you are in modem mode. Try it again if it doesn't work. You may have to reboot the Hub  once you have connected a device to the hub. I would also check that you are not using a proxy or VPN.

The Pinhole Reset can be a bit finecky at times, you will need to push the pin in for a good 40secs with the Hub switched on.


All Replies
  • 8.43K
  • 537
  • 2.33K
Superuser
Superuser
219 Views
Message 2 of 7
Flag for a moderator

Re: Purple light on Hub 3 - No connection

Modem mode means its functioning only as a cable modem, not a router.

However you can change that in settings- can you log into the HUB?

 


0 Kudos
Reply
  • 9.15K
  • 777
  • 1.9K
Superuser
Superuser
432 Views
Message 3 of 7
Flag for a moderator
Helpful Answer

Re: Purple light on Hub 3 - No connection

The base light should be a solid white in router mode.

Can you access the hub using http://192.168.100.1  

0 Kudos
Reply
  • 17
  • 0
  • 0
Duncan3
Tuning in
216 Views
Message 4 of 7
Flag for a moderator

Re: Purple light on Hub 3 - No connection

Hi there - How do I do that? ;-)

0 Kudos
Reply
  • 17
  • 0
  • 0
Duncan3
Tuning in
215 Views
Message 5 of 7
Flag for a moderator

Re: Purple light on Hub 3 - No connection

Hi griffin,

http://192.168.100.1

1. Is this the exact link? It takes me nowhere as yet :-)

2. What do i do when I get there?

 

 

0 Kudos
Reply
  • 17
  • 0
  • 0
Duncan3
Tuning in
212 Views
Message 6 of 7
Flag for a moderator

Re: Purple light on Hub 3 - No connection

Am running low off my iPhone right now - so maybe just not enough bandwidth for page to open I can't tell.

So far I've understood that I have to get this page/ and do something on it/ to change this unit out of modem mode so I see a white light/ and then hopefully it will work.

0 Kudos
Reply
  • 9.15K
  • 777
  • 1.9K
Superuser
Superuser
404 Views
Message 7 of 7
Flag for a moderator
Helpful Answer

Re: Purple light on Hub 3 - No connection

You will need to be connected to the hub by ethernet cable as you are in modem mode. Try it again if it doesn't work. You may have to reboot the Hub  once you have connected a device to the hub. I would also check that you are not using a proxy or VPN.

The Pinhole Reset can be a bit finecky at times, you will need to push the pin in for a good 40secs with the Hub switched on.