Menu
Reply
  • 9
  • 0
  • 0
Nigelp
Tuning in
100 Views
Message 1 of 3
Flag for a moderator

New SH3 and Vivid 200 upgrade yesterday. BQM poor and connection keeps dropping.

I`ve been on 100MB BB and SH1 for ages and not really had many issues. Yesterday the engineer came and swapped my clunky old TiVo for a SH6 which is MUCH better. 

All good so far. !

He also swapped the SH1 for a SH3 and the package I now have has 200MB BB

 

I used to have the SH1 in Modem mode and then via my Netgear router, but I had a lot of connection issues with the SH3, so I`ve removed the router, left the SH in the default mode and bought a range extender instead. For browsing on WiFi in the house it`s fine. All the PC`s are hardwired via ethernet anyway so poor wifi coverage is not an issue.

 

The problem is the flaky connection. Last night whilst playing games my son was delighted when his screen flashed up "There is No internet connection" halfway through a game.... 

17351099_10211351706083911_1076431532_n.jpg

 

That got me searching and I setup a BQM and here is the graph from midnight until 19:00 today

f52a0fdab2f58a6ae07c20b733619f8a (1).png

 

That doesn`t look as I expected, surely there shouldn`t be any Red at all and why so many Yellow peaks ?.

 

The speed was slow when first installed but it has been 200MB on all the recent testsspeed.JPG

I think this is the information that`s usually requested from the modem. 

status.JPG

sta#.JPGup.JPG 

Hub 3.0 device information

The information below shows the current status of this Hub 3.0.

info.JPG

 

Anything I can do or is there a network issue ?

0 Kudos
Reply
  • 9
  • 0
  • 0
Nigelp
Tuning in
64 Views
Message 2 of 3
Flag for a moderator

Re: New SH3 and Vivid 200 upgrade yesterday. BQM poor and connection keeps dropping.

Still the same issue, the odd dropout at 9am and 6pm but generally OK.

f52a0fdab2f58a6ae07c20b733619f8a (2).png

0 Kudos
Reply
  • 1.38K
  • 78
  • 320
cje85
Knows their stuff
56 Views
Message 3 of 3
Flag for a moderator

Re: New SH3 and Vivid 200 upgrade yesterday. BQM poor and connection keeps dropping.

Don't worry about the red/packet loss, that impacted most (if not all) Virgin Media BQMs yesterday. Your power levels also look spot on.