Menu
Reply
  • 6
  • 0
  • 0
Nucroos
Tuning in
105 Views
Message 1 of 4
Flag for a moderator

Lower Speed on Super Hub 2 on the 5Ghz channel

Hi, 

I am on the 152 Mbps connection and since the last month, i am only getting around 70 Mbps whilst on the 5Ghz channel. This happens with two mobile phones one android and one Microsoft. Laptops connected to the 2&5 Ghz channel are getting speeds of over 100 at least. Very baffling as to why suddenly i have this issue and wanted to ask if anyone knew of any possible fixes/solution for this? 

0 Kudos
Reply
  • 1.87K
  • 175
  • 338
J0hn
Super solver
99 Views
Message 2 of 4
Flag for a moderator

Re: Lower Speed on Super Hub 2 on the 5Ghz channel

Is it "suddenly". Or the first time you have checked?

 

have you looked into the settings on the phones and seen what they are set to 2.4, 5 or auto?

Or auto then clear out the cache 

 

if 5Ghz 

0 Kudos
Reply
  • 1.87K
  • 175
  • 338
J0hn
Super solver
92 Views
Message 3 of 4
Flag for a moderator

Re: Lower Speed on Super Hub 2 on the 5Ghz channel

Sorry I had editing issues and it timed out on my
I'll rewrite all aftersee what they are set to 2.4 or 5 Ghz

To check on android
Settings, wifi, three dots top right, advanced, wifi frequency band, choose auto or 5 Ghz
  • 6
  • 0
  • 0
Nucroos
Tuning in
49 Views
Message 4 of 4
Flag for a moderator

Re: Lower Speed on Super Hub 2 on the 5Ghz channel

Hi John, 

Thank you for taking the time out to reply. Firstly, the issue has been persistent for the last 3-4 weeks, before that; i used to always have speeds of upwards or 100 mbps as a minimum on the 5 Ghz. Secondly, i still am on the 5 Ghz and always double check to make sure i am always on the 5Ghz frequency.  It is a bit flabbergasting as to the reason why i am having speeds of almost half of what i should be receiving? 

0 Kudos
Reply