Check your service statusCable National
Ask a question
Reply
Bright Spark
SOLARISKI
Posts: 48
Registered: ‎01-08-2010

GFWL will not connect to LIVE thru VMS ?????

this with both the game in question and both GFWL client & Market place being given permission in the Rules .

Anyone else having this problem or know how to deal with it??

 

I'm having to turn off  VMS just to play a game ! and didn't have this problem prior to installing VMS

Please use plain text.
Crafty
shizsle
Posts: 27
Registered: ‎10-11-2010

Re: GFWL will not connect to LIVE thru VMS ?????

Check to see which ports might be blocked. I have had loads of software automatically blocked but looked like they were allowed in the rules section. I had to manually add ports to open for the apps. Just another thing to check.....
Please use plain text.
Bright Spark
SOLARISKI
Posts: 48
Registered: ‎01-08-2010

Re: GFWL will not connect to LIVE thru VMS ?????

It turns out this is quite a common problem :smileysad:

Discovered this a.m. that there are quite a few ports that are utilized -just have to try that approach now.

PITA !!

Please use plain text.
Bright Spark
SOLARISKI
Posts: 48
Registered: ‎01-08-2010

Re: GFWL will not connect to LIVE thru VMS ?????

Right, if anyone else encounters this problem here's the solution

Bare in mind I have a router prior to the modem. No changes were made to settings on the modem the problem was all VMS :smileysad:  ( Router has always had UPnP enabled BTW)

 

open up Internet rules and manually add

TCP 80, UDP 88, TCP/UDP 3074, TCP/UDP 53,

 ensure  GFWL Client is allowed to access the tinternet plus the games.

Now I can keep VMS on AND not get irate when I want to just take off for spin round Suzuka or Monza ! :smileyhappy:

 PS

to prevent annoying "BLUPS" turn off "display notification of programs accessing the internet" ( everyfew minutes !!! Good grief !)

Please use plain text.
Bright Spark
SOLARISKI
Posts: 48
Registered: ‎01-08-2010

Re: GFWL will not connect to LIVE thru VMS ?????

EDIT

 

read this :-

http://support.microsoft.com/kb/937424

 

:smileyhappy: HTH

Please use plain text.
Human Answer Bank
James_G
Posts: 3,890
Registered: ‎16-06-2010

Re: GFWL will not connect to LIVE thru VMS ?????

Hi SOLARISKI,

 

Thanks for letting us know this issue is resolved.

Regards,

James Gilbert

Help & Support Forum Team


If someone's helped you out say thanks by clicking on the Kudos Star. If someone's solved your problem, why not mark their message as an Accepted Solution? You can also help other users find useful posts by Tagging them with keywords.

If you are new to the forum, please remember to search the forum before posting your question.

Please can we ask you not to PM the Forum team unless requested to do so by us
Please use plain text.