Menu
Reply
  • 5
  • 0
  • 0
kinetis
Tuning in
202 Views
Message 1 of 3
Flag for a moderator

SWTOR Ping In the Thousands

Hi,

I've been experiencing massive lags while playing SWTOR.

I have a wifi connection but this is running at 325Mbps and speedtest has been absolutely fine.

I ran a tracert and pathping and got the following:


C:\Windows\system32>tracert 159.153.72.252

Tracing route to 159.153.72.252 over a maximum of 30 hops

1 5 ms 3 ms 1 ms 192.168.0.2
2 9 ms 12 ms 25 ms cpc69673-heme9-2-0-gw.9-1.cable.virginm.net [82.22.248.1]
3 18 ms 19 ms 23 ms lutn-core-2b-ae5-1440.network.virginmedia.net [62.252.71.161]
4 * * * Request timed out.
5 * * * Request timed out.
6 46 ms 20 ms 20 ms nrth-ic-1-ae1-0.network.virginmedia.net [62.254.42.218]
7 20 ms 18 ms 22 ms m674-mp2.cvx1-b.lis.dial.ntli.net [62.254.42.162]
8 9 ms 11 ms 10 ms ldn-b1-link.telia.net [213.248.84.25]
9 24 ms 32 ms 17 ms ldn-bb3-link.telia.net [62.115.113.222]
10 22 ms 27 ms 18 ms dln-b1-link.telia.net [62.115.136.69]
11 25 ms 25 ms 25 ms bioware-ic-147166-dln-b3.c.telia.net [80.239.192.78]
12 49 ms 46 ms * 159.153.72.53
13 47 ms 47 ms 45 ms 159.153.72.252

Trace complete.

C:\Windows\system32>pathping 159.152.72.252 -w 10000

Tracing route to 159.152.72.252 over a maximum of 30 hops

0 DESKTOP-SFRDM7A [192.168.0.117]
1 192.168.0.2
2 cpc69673-heme9-2-0-gw.9-1.cable.virginm.net [82.22.248.1]
3 * * *
Computing statistics for 50 seconds...
Source to Here This Node/Link
Hop RTT Lost/Sent = Pct Lost/Sent = Pct Address
0 DESKTOP-SFRDM7A [192.168.0.117]
0/ 100 = 0% |
1 2ms 0/ 100 = 0% 0/ 100 = 0% 192.168.0.2
0/ 100 = 0% |
2 15ms 0/ 100 = 0% 0/ 100 = 0% cpc69673-heme9-2-0-gw.9-1.cable.virginm.net [82.22.248.1]

Trace complete.

C:\Windows\system32>

This is getting extremely frustrating and I have reported to Bioware, but I have a feeling the issue is more local than that. Help would be much appreciated.

Thanks
Ian

 

Tags (3)
0 Kudos
Reply
  • 5
  • 0
  • 0
kinetis
Tuning in
177 Views
Message 2 of 3
Flag for a moderator

Re: SWTOR Ping In the Thousands

Does anyone from Virgin Media eve read this???

Constant lag spikes for a few second and then fine. Or, does anyone have advice on a better broadband provider who doesn't have such issues and/or addresses the issues reported??

0 Kudos
Reply
  • 10.53K
  • 296
  • 620
Forum Team
Forum Team
163 Views
Message 3 of 3
Flag for a moderator

Re: SWTOR Ping In the Thousands

Hi kinetis

 

Thanks for posting and a warm welcome to the community.

 

Sorry to read that you are experiencing lag spikes when playing SWTOR.

 

Looking at your trace routes, these are looking fine. They are getting to the destination within a small amount of time and there are no packets lost. 

 

Are you able to test directly from the Super Hub, disconnecting your own router, to see if you get the same issue?

Can you post a trace route at the time of the lag spike please so we can see if there is a difference?

You can also set up a Broadband Quality Monitor as this will help us further.

 

Let us know how you get on

Sam


New around here? To find out more about the Community check out our Getting Started guide