Menu
Reply
  • 5
  • 0
  • 0
Mrmack88
Joining in
295 Views
Message 1 of 7
Flag for a moderator

STUPID LAG UNPLAYABLE ON 105mb

i have a virgin super hub running at 105mb, although the download speed isnt the problem, and apparently neither is my ping test low 13 high of 19, but im getting stupid amounts of lag on fifa and its made it unplayable now. I called virgin an the lady on the phone actually said she couldnt help me because she couldnt see what the problem was and put the phone down. So im paying £35 a month for this super unbeatable internet that i now cant play on with my xbox one WIRED and being the only device connected to it, and nobody can help at virgin GREAT JOB!!
0 Kudos
  • 8.23K
  • 511
  • 2.26K
Superuser
Superuser
292 Views
Message 2 of 7
Flag for a moderator

Re: STUPID LAG UNPLAYABLE ON 105mb

Have you done the port forwarding as advised by EA?

 

 

http://help.ea.com/uk/article/what-online-ports-should-i-open-for-fifa-14/

 

FiFA matches are matched up then the data moves over P2P protocols so if your opponents connection is not great, yours will lag too. And its a dog of a game to get working right online.

 

 

 

 


0 Kudos
  • 5
  • 0
  • 0
Mrmack88
Joining in
276 Views
Message 3 of 7
Flag for a moderator

Re: STUPID LAG UNPLAYABLE ON 105mb

Thanks for quick reply will try when im hone, will this work for fifa 15? Plus the lag is on every game i have even borderlands the pre sequel, funny thing is i never had a problem when i was on xbox 360
0 Kudos
  • 5
  • 0
  • 0
Mrmack88
Joining in
253 Views
Message 4 of 7
Flag for a moderator

Re: STUPID LAG UNPLAYABLE ON 105mb

Ive just done a step by step guide to the port forwarding but when i do it, do i have to do it for the tcp first an then the upd?
0 Kudos
  • 5
  • 0
  • 0
Mrmack88
Joining in
247 Views
Message 5 of 7
Flag for a moderator

Re: STUPID LAG UNPLAYABLE ON 105mb

Also it ask what domain i want it on private or public?
0 Kudos
  • 8.23K
  • 511
  • 2.26K
Superuser
Superuser
238 Views
Message 6 of 7
Flag for a moderator

Re: STUPID LAG UNPLAYABLE ON 105mb

Port forwarding should be done on your super hub..

 

 

Set a static IP for your Xbone first, then go into the add rule as pictured above.

 

You can add UDP and TCP at the same time for the same port, but just add the one the guide specifies..


0 Kudos
  • 5
  • 0
  • 0
Mrmack88
Joining in
232 Views
Message 7 of 7
Flag for a moderator

Re: STUPID LAG UNPLAYABLE ON 105mb

I followed the ea one u posted by laptop but ill try an do it by my modem
0 Kudos