Menu
Reply
  • 5
  • 0
  • 1
Drain
Tuning in
298 Views
Message 1 of 10
Flag for a moderator

R.I.P Connection speed

lately my connection has been going up and down. sometimes my connection is good, other times it is unbearable. i cant play with my friends either because our skype calls or teamspeak is to laggy or because of my in game ping is over 1000. ive tried normally resetting it which helped for a few minutes before becoming unbearable to use. ive tried factory reset which ended up the same as the regular reset. i tried disconnecting and connecting to diffrent part so my 2G channel or 5G which had the same out come as the regular reset. And finaly i tried wired connection which didnt do much. id like to know if there is anyway i could fix this connection problem. it is becoming extreamly annoying.

0 Kudos
  • 2.94K
  • 377
  • 929
Superuser
Superuser
285 Views
Message 2 of 10
Flag for a moderator

Re: R.I.P Connection speed

If you go to http://192.168.100.1/ to get the VM hub GUI. Don't login but instead click on Router Status which is either a button in the top right of the screen or a text link at the bottom of the screen depending on which hub you have. Click on the Downstream, Upstream and Network Log sections and copy & paste the figures from those screens and post them here. If you attach screen shots then they will not be visible to most of us until they are approved by a moderator so pasting text is better, don't worry about the formatting.

The community can have a look for you and see if anything in the figures looks wrong and advise accordingly. Or you can wait for the VM staff to pick up this thread in a few days and run checks on your line.

______________________
Scott

Disclaimer - I don't work for Virgin Media. I'm just another VM user trying to help out so my answers may be wrong :-) If you do like my answer please mark it as helpful as it may help others
My setup: Vivid 200 Optical fibre with Superhub 2 in modem mode connected to a Netgear R7000 router. Telewest/VM user since 2001.

  • 5
  • 0
  • 1
Drain
Tuning in
279 Views
Message 3 of 10
Flag for a moderator

Re: R.I.P Connection speed

Downstream   DS-1 DS-2 DS-3 DS-4 DS-5 DS-6 DS-7 DS-8

Frequency (Hz)203000000211000000219000000227000000235000000243000000251000000259000000
Lock Status(QAM Lock/FEC Sync/MPEG Lock)LockedLockedLockedLockedLockedLockedLockedLocked
Channel ID12345678
Modulation256QAM256QAM256QAM256QAM256QAM256QAM256QAM256QAM
Symbol Rate (Msym/sec)6.9520006.9520006.9520006.9520006.9520006.9520006.9520006.952000
Interleave DepthI=12
J=17
I=12
J=17
I=12
J=17
I=12
J=17
I=12
J=17
I=12
J=17
I=12
J=17
I=12
J=17
Power Level (dBmV)3.373.513.383.373.283.273.112.92
RxMER (dB)36.8437.0936.3936.8437.6436.3935.7836.17
Pre RS Errors16331271514525325384352380
Post RS Errors291281296290292334300308

Upstream US-1US-2US-3US-4Channel Type2.0N/AN/A2.0Channel ID93N/AN/A94Frequency (Hz)46200000N/AN/A39400000Ranging StatusSuccessOtherOtherSuccessModulation16QAMN/AN/A16QAMSymbol Rate (Sym/sec)5120000N/AN/A5120000Mini-Slot Size4N/AN/A4Power Level (dBmV)47.00N/AN/A47.25T1 Timeouts0000T2 Timeouts0000T3 Timeouts0000T4 Timeouts0000

I manged to get the downstream in a table. sadly couldnt make the upstream in a table though. is this okay?

0 Kudos
  • 2.94K
  • 377
  • 929
Superuser
Superuser
274 Views
Message 4 of 10
Flag for a moderator

Re: R.I.P Connection speed

Power levels appear to be within the recommended ranges.  The network log might be helpful, if you could post that.

Are you seeing issues at all times of day or only at peak times (typically 4pm-11pm weekdays and weekends)?

______________________
Scott

Disclaimer - I don't work for Virgin Media. I'm just another VM user trying to help out so my answers may be wrong :-) If you do like my answer please mark it as helpful as it may help others
My setup: Vivid 200 Optical fibre with Superhub 2 in modem mode connected to a Netgear R7000 router. Telewest/VM user since 2001.

0 Kudos
  • 5
  • 0
  • 1
Drain
Tuning in
271 Views
Message 5 of 10
Flag for a moderator

Re: R.I.P Connection speed

Network Log

First TimeLast TimePriorityError NumberDescription
05/04/2016 12:32:34 GMT05/04/2016 12:32:34 GMTError (4)68010302DHCP WAN IP - 92.236.88.250
05/04/2016 12:31:35 GMT05/04/2016 12:31:35 GMTError (4)68000407TOD established
Time Not EstablishedTime Not EstablishedNotice (6)84000510Downstream Locked Successfully
04/04/2016 17:13:29 GMT04/04/2016 17:13:29 GMTError (4)68010302DHCP WAN IP - 92.236.88.250
04/04/2016 17:12:31 GMT04/04/2016 17:12:31 GMTError (4)68000407TOD established
Time Not EstablishedTime Not EstablishedNotice (6)84000510Downstream Locked Successfully
03/04/2016 19:57:29 GMT03/04/2016 19:57:29 GMTError (4)68010302DHCP WAN IP - 92.236.88.250
03/04/2016 19:56:33 GMT03/04/2016 19:56:33 GMTError (4)68000407TOD established
Time Not EstablishedTime Not EstablishedNotice (6)84000510Downstream Locked Successfully
03/04/2016 16:52:51 GMT03/04/2016 16:52:51 GMTError (4)68010302DHCP WAN IP - 92.236.88.250
03/04/2016 16:51:52 GMT03/04/2016 16:51:52 GMTError (4)68000407TOD established
Time Not EstablishedTime Not EstablishedNotice (6)84000510Downstream Locked Successfully
03/04/2016 16:05:08 GMT03/04/2016 16:05:08 GMTError (4)68010302DHCP WAN IP - 92.236.88.250
03/04/2016 16:04:12 GMT03/04/2016 16:04:12 GMTError (4)68000407TOD established
Time Not EstablishedTime Not EstablishedNotice (6)84000510Downstream Locked Successfully
03/04/2016 15:56:52 GMT03/04/2016 15:56:52 GMTError (4)68010302DHCP WAN IP - 92.236.88.250
03/04/2016 15:55:52 GMT03/04/2016 15:55:52 GMTError (4)68000407TOD established
Time Not EstablishedTime Not EstablishedNotice (6)84000510Downstream Locked Successfully
02/04/2016 09:50:15 GMT02/04/2016 09:50:15 GMTError (4)68010302DHCP WAN IP - 92.236.88.250
02/04/2016 09:49:38 GMT02/04/2016 09:49:38 GMTError (4)68000407TOD established

and im not sure. i use it quite a lot. mainly in the evening, but im sure its been most of the day like yesterday around 11 in the morning GMT it was horrible 

0 Kudos
  • 2.94K
  • 377
  • 929
Superuser
Superuser
250 Views
Message 6 of 10
Flag for a moderator

Re: R.I.P Connection speed

If speeds are worse in the evening then there might be an issue with high utilisation/contention in your area. That wouldn't explain the issues at 11am on a week day so there is something else wrong.

Log seems to show a lot of restarts, is that you restarting the hub or the hub rebooting itself?  E.g. at 12:32 today and 17:12 last night.

Either way I think the best thing to do is wait for VM staff to get to this post in a few days to see what they can see from their end.  Sorry I couldn't be more helpful. 

FYI The forum team respond to the oldest post waiting for a reply. This means if you keep posting on the thread or are having a conversation between members then it will bump you to the bottom of their list.

______________________
Scott

Disclaimer - I don't work for Virgin Media. I'm just another VM user trying to help out so my answers may be wrong :-) If you do like my answer please mark it as helpful as it may help others
My setup: Vivid 200 Optical fibre with Superhub 2 in modem mode connected to a Netgear R7000 router. Telewest/VM user since 2001.

0 Kudos
  • 5
  • 0
  • 1
Drain
Tuning in
246 Views
Message 7 of 10
Flag for a moderator

Re: R.I.P Connection speed

i will top replying after this message mainly because i want to be able to fix this issue quickly. and yes this is me restarting the hub

  • 14.34K
  • 640
  • 1.44K
Moderator
Moderator
218 Views
Message 8 of 10
Flag for a moderator

Re: R.I.P Connection speed

Hi Drain,

 

Welcome to the forum and sorry to hear you're getting poor speeds. 

I've just checked your connection and can see that the SNR in your area is showing as low. I'll get this looked into by networks for you, there isn't a fault reference at present and no estimated fix date but I'll keep monitoring this and provide the details as soon as possible.


The do's and don'ts. Keep the community welcoming for all. Follow the house rules


0 Kudos
  • 5
  • 0
  • 1
Drain
Tuning in
166 Views
Message 9 of 10
Flag for a moderator

Re: R.I.P Connection speed

UGHHHH can someone please help my connection is was good one day and is now horrible again. its starting to become horrible and im even tempted a brand switch its becoming unbareable

0 Kudos
  • 4.2K
  • 88
  • 271
Moderator
Moderator
127 Views
Message 10 of 10
Flag for a moderator

Re: R.I.P Connection speed

Hi Drain

 

Thanks for getting back to us. I'm really sorry to hear that these issues are still continuing. The SNR looks ok now since John last checked so I think it's best if we arrange an engineer visit to check things over for you. I'll send you a PM to get this arranged. 

 

Speak soon 


The do's and don'ts. Keep the community welcoming for all. Follow the house rules