Menu
Reply
  • 3
  • 0
  • 0
Banachek87
Tuning in
334 Views
Message 1 of 5
Flag for a moderator

Jitter and lag

Hello I am experiencing the same as (it looks like) a lot of people on here are with lag and jitter. My connection is via an ethernet cable and I have no P2P or streaming software installed / running on any devices. Using the "Performance Pinging 2.0.1" pinging 8 bytes to 8.8.8.8 every 5 seconds looks like this: 8.8.8.8, 8 bytes, 24ms, 20.06.2015, 16:28:30 8.8.8.8, 8 bytes, 82ms, 20.06.2015, 16:28:35 8.8.8.8, 8 bytes, 21ms, 20.06.2015, 16:28:40 8.8.8.8, 8 bytes, 259ms, 20.06.2015, 16:28:45 8.8.8.8, 8 bytes, 22ms, 20.06.2015, 16:28:50 8.8.8.8, 8 bytes, 126ms, 20.06.2015, 16:28:55 8.8.8.8, 8 bytes, 20ms, 20.06.2015, 16:29:00 8.8.8.8, 8 bytes, 90ms, 20.06.2015, 16:29:05 8.8.8.8, 8 bytes, 175ms, 20.06.2015, 16:29:10 8.8.8.8, 8 bytes, 127ms, 20.06.2015, 16:29:15 8.8.8.8, 8 bytes, 1355ms, 20.06.2015, 16:29:21 8.8.8.8, 8 bytes, 2779ms, 20.06.2015, 16:29:28 8.8.8.8, 8 bytes, 517ms, 20.06.2015, 16:29:31 8.8.8.8, 8 bytes, 104ms, 20.06.2015, 16:29:35 8.8.8.8, 8 bytes, 147ms, 20.06.2015, 16:29:40 8.8.8.8, 8 bytes, 24ms, 20.06.2015, 16:29:45 8.8.8.8, 8 bytes, 18ms, 20.06.2015, 16:29:50 8.8.8.8, 8 bytes, 19ms, 20.06.2015, 16:29:55 8.8.8.8, 8 bytes, 174ms, 20.06.2015, 16:30:00 8.8.8.8, 8 bytes, 92ms, 20.06.2015, 16:30:05 8.8.8.8, 8 bytes, 18ms, 20.06.2015, 16:30:10 8.8.8.8, 8 bytes, 23ms, 20.06.2015, 16:30:15 8.8.8.8, 8 bytes, 69ms, 20.06.2015, 16:30:20 8.8.8.8, 8 bytes, 19ms, 20.06.2015, 16:30:25 8.8.8.8, 8 bytes, 24ms, 20.06.2015, 16:30:30 8.8.8.8, 8 bytes, 29ms, 20.06.2015, 16:30:35 8.8.8.8, 8 bytes, 52ms, 20.06.2015, 16:30:40 8.8.8.8, 8 bytes, 19ms, 20.06.2015, 16:30:45 8.8.8.8, 8 bytes, 19ms, 20.06.2015, 16:30:50 8.8.8.8, 8 bytes, 29ms, 20.06.2015, 16:30:55 8.8.8.8, 8 bytes, 20ms, 20.06.2015, 16:31:00 8.8.8.8, 8 bytes, 21ms, 20.06.2015, 16:31:05 8.8.8.8, 8 bytes, 20ms, 20.06.2015, 16:31:10 8.8.8.8, 8 bytes, 71ms, 20.06.2015, 16:31:15 8.8.8.8, 8 bytes, 124ms, 20.06.2015, 16:31:20 8.8.8.8, 8 bytes, 44ms, 20.06.2015, 16:31:25 And a tracert to the same address: Tracing route to google-public-dns-a.google.com [8.8.8.8] over a maximum of 30 hops: 1 * * * Request timed out. 2 13 ms 15 ms 14 ms oxfd-core-2a-xe-003-0.network.virginmedia.net [6 2.254.128.161] 3 351 ms 19 ms 23 ms brhm-bb-1c-ae4-0.network.virginmedia.net [213.10 6.244.65] 4 * * * Request timed out. 5 806 ms 31 ms 38 ms brhm-bb-1b-ae4-0.network.virginmedia.net [62.254 .42.206] 6 24 ms 39 ms 48 ms tele-ic-6-ae0-0.network.virginmedia.net [62.253. 175.102] 7 20 ms 21 ms 21 ms 72.14.215.230 8 59 ms 24 ms 30 ms 216.239.48.37 9 23 ms 29 ms 32 ms 216.239.47.59 10 238 ms 46 ms 20 ms google-public-dns-a.google.com [8.8.8.8] Trace complete. This occurs whenever I use the internet, peak or off-peak. Could you advise if there is anything which can be done to solve this. Thank you
Tags (4)
0 Kudos
  • 3
  • 0
  • 0
Banachek87
Tuning in
322 Views
Message 2 of 5
Flag for a moderator

Re: Jitter and lag

Apologies for the above post. It removed the formatting once it was posted. Hopefully this will now remain as I have written it...

 

Hello I am experiencing the same as (it looks like) a lot of people on here are with lag and jitter.

 

My connection is via an ethernet cable and I have no P2P or streaming software installed / running on any devices.

 

Using the "Performance Pinging 2.0.1" pinging 8 bytes to 8.8.8.8 every 5 seconds looks like this:

8.8.8.8, 8 bytes, 24ms, 20.06.2015,16:28:30

8.8.8.8, 8 bytes, 82ms, 20.06.2015, 16:28:35

8.8.8.8, 8 bytes, 21ms, 20.06.2015, 16:28:40

8.8.8.8, 8 bytes, 259ms, 20.06.2015, 16:28:45

8.8.8.8, 8 bytes, 22ms, 20.06.2015, 16:28:50

8.8.8.8, 8 bytes, 126ms, 20.06.2015, 16:28:55

8.8.8.8, 8 bytes, 20ms, 20.06.2015, 16:29:00

8.8.8.8, 8 bytes, 90ms, 20.06.2015, 16:29:05

8.8.8.8, 8 bytes, 175ms, 20.06.2015, 16:29:10

8.8.8.8, 8 bytes, 127ms, 20.06.2015, 16:29:15

8.8.8.8, 8 bytes, 1355ms, 20.06.2015, 16:29:21

8.8.8.8, 8 bytes, 2779ms, 20.06.2015, 16:29:28

8.8.8.8, 8 bytes, 517ms, 20.06.2015, 16:29:31

8.8.8.8, 8 bytes, 104ms, 20.06.2015, 16:29:35

8.8.8.8, 8 bytes, 147ms, 20.06.2015, 16:29:40

8.8.8.8, 8 bytes, 24ms, 20.06.2015, 16:29:45

8.8.8.8, 8 bytes, 18ms, 20.06.2015, 16:29:50

8.8.8.8, 8 bytes, 19ms, 20.06.2015, 16:29:55

8.8.8.8, 8 bytes, 174ms, 20.06.2015, 16:30:00

8.8.8.8, 8 bytes, 92ms, 20.06.2015, 16:30:05

8.8.8.8, 8 bytes, 18ms, 20.06.2015, 16:30:10

 

 

And a tracert to the same address:

Tracing route to google-public-dns-a.google.com [8.8.8.8] over a maximum of 30 hops:

1 * * * Request timed out.

2 13 ms 15 ms 14 ms oxfd-core-2a-xe-003-0.network.virginmedia.net [6 2.254.128.161]

3 351 ms 19 ms 23 ms brhm-bb-1c-ae4-0.network.virginmedia.net [213.10 6.244.65]

4 * * * Request timed out.

5 806 ms 31 ms 38 ms brhm-bb-1b-ae4-0.network.virginmedia.net [62.254 .42.206]

6 24 ms 39 ms 48 ms tele-ic-6-ae0-0.network.virginmedia.net [62.253. 175.102]

7 20 ms 21 ms 21 ms 72.14.215.230

8 59 ms 24 ms 30 ms 216.239.48.37

9 23 ms 29 ms 32 ms 216.239.47.59

10 238 ms 46 ms 20 ms google-public-dns-a.google.com [8.8.8.8]

 

Trace complete.

 

This occurs whenever I use the internet, peak or off-peak.

Could you advise if there is anything which can be done to solve this.

Thank you

0 Kudos
  • 9.73K
  • 313
  • 838
legacy1
Hero
313 Views
Message 3 of 5
Flag for a moderator

Re: Jitter and lag

Reboot your super hub router mode.
0 Kudos
  • 3
  • 0
  • 0
Banachek87
Tuning in
290 Views
Message 4 of 5
Flag for a moderator

Re: Jitter and lag

That appears to have worked, thanks!

0 Kudos
  • 9.73K
  • 313
  • 838
legacy1
Hero
286 Views
Message 5 of 5
Flag for a moderator

Re: Jitter and lag

0 Kudos