Menu
Reply
Highlighted
  • 7
  • 0
  • 0
Kieran17
Joining in
649 Views
Message 1 of 9
Flag for a moderator

Have Hub 3.0 but xbox one is connected to IPv4 not IPv6

Had Hub 3.0 router installed and on the Xbox one it says that IPv6 is better but I'm connected to IPv4 and iv noticed that in games I'm lagging more than I was before when I was connected to the other router which had 5G at the end of the network code but it doesn't say that on the new network code, is this the reason? Or does anyone know how to connect to IPv6? Thanks
0 Kudos
Reply

Helpful Answers
  • 37
  • 2
  • 1
theoven
On our wavelength
1,226 Views
Message 2 of 9
Flag for a moderator
Helpful Answer

Re: Have Hub 3.0 but xbox one is connected to IPv4 not IPv6

Virgin media don't present IPv6
My Broadband Ping - My Virgin VIVID300 SuperHub3+RT-AC5300

My Broadband Ping - VM neighbor SH2ac vivid100
0 Kudos
Reply

All Replies
  • 37
  • 2
  • 1
theoven
On our wavelength
1,227 Views
Message 2 of 9
Flag for a moderator
Helpful Answer

Re: Have Hub 3.0 but xbox one is connected to IPv4 not IPv6

Virgin media don't present IPv6
My Broadband Ping - My Virgin VIVID300 SuperHub3+RT-AC5300

My Broadband Ping - VM neighbor SH2ac vivid100
0 Kudos
Reply
  • 7
  • 0
  • 0
Kieran17
Joining in
601 Views
Message 3 of 9
Flag for a moderator

Re: Have Hub 3.0 but xbox one is connected to IPv4 not IPv6

Is there anyway of making the connection better as the last router I had no problem with lag issues in game?
0 Kudos
Reply
  • 769
  • 27
  • 154
MrHalfAsleep
Well-informed
584 Views
Message 4 of 9
Flag for a moderator

Re: Have Hub 3.0 but xbox one is connected to IPv4 not IPv6

VM uses IPv4.







--
The only winning move is not to play.
No system is 100% secure
Ridicule is nothing to be scared of - Adam Ant
The only thing constant - is change. Chris Evans
The internet is a series of tubes
0 Kudos
Reply
  • 91
  • 3
  • 14
chriscdotcodot
Dialled in
574 Views
Message 5 of 9
Flag for a moderator

Re: Have Hub 3.0 but xbox one is connected to IPv4 not IPv6

Firstly IPv6 isn't something that VM do so you wont be able to get that regardless of how you are connecting.
Secondly your lag is probably down to changing to the SH3.0. It has well reported and documented issues and there is currently no public fix for these.

Short story, you've upgraded to the SH2.0, expect lag. Smiley Sad
0 Kudos
Reply
  • 466
  • 8
  • 47
NickNewark
Superfast
570 Views
Message 6 of 9
Flag for a moderator

Re: Have Hub 3.0 but xbox one is connected to IPv4 not IPv6

is it worth trying to Port Forward to the Xbox, it seemed to improve for my PS4.

0 Kudos
Reply
  • 42
  • 0
  • 3
Nejones1981
Tuning in
536 Views
Message 7 of 9
Flag for a moderator

Re: Have Hub 3.0 but xbox one is connected to IPv4 not IPv6

No 

0 Kudos
Reply
  • 6.86K
  • 182
  • 453
Forum Team
Forum Team
463 Views
Message 8 of 9
Flag for a moderator

Re: Have Hub 3.0 but xbox one is connected to IPv4 not IPv6

Sorry to hear about the connection trouble experienced Kieran17,

 

Further to NickNewark's recommendation, I would also suggest looking into Setting Up Port Forwarding and Port Triggering on your Virgin Media Hub in order to potentially improve your connection.

 

Let me know how you get on with this,

 

Nat_J


Who's who? Find out more about our community members. Good folk to know


0 Kudos
Reply
  • 7
  • 0
  • 0
Kieran17
Joining in
456 Views
Message 9 of 9
Flag for a moderator

Re: Have Hub 3.0 but xbox one is connected to IPv4 not IPv6

How do I know my local start and end port and external start and end port?
0 Kudos
Reply