Menu
Reply
  • 9.02K
  • 295
  • 963
Forum Team
Forum Team
352 Views
Message 61 of 107
Flag for a moderator

Re: Connection issues with Blizzard services

Morning Tim

 

Thanks for that, it is looking much better. It seems odd how a change early in the route from Blizzard to hub would cause just the final hop not to be present in a MTR, I wonder what was going on.

 

Anyway thanks again for your knowledge and persistence Smiley Happy

 

 

Nicola

Virgin Media Forum Team
0 Kudos
Reply
  • 15
  • 0
  • 1
jackdowson
Tuning in
345 Views
Message 62 of 107
Flag for a moderator

Re: Connection issues with Blizzard services

Just an update,

It appears that things are now much better. It also seems that some of the interim routes are now visible, and the packet loss is minimal. I'll run another test this evening to see how things are going.

- Jack

|------------------------------------------------------------------------------------------|
|                                      WinMTR statistics                                   |
|                       Host              -   %  | Sent | Recv | Best | Avrg | Wrst | Last |
|------------------------------------------------|------|------|------|------|------|------|
|                         routerlogin.net -    0 | 1389 | 1389 |    0 |    0 |    8 |    0 |
|                   No response from host -  100 |  278 |    0 |    0 |    0 |    0 |    0 |
|exe2-core-2a-xe-032-0.network.virginmedia.net 0 | 1389 | 1389 |    9 |   15 |   53 |   12 |
|                   No response from host -  100 |  278 |    0 |    0 |    0 |    0 |    0 |
|                   No response from host -  100 |  278 |    0 |    0 |    0 |    0 |    0 |
|                   No response from host -  100 |  278 |    0 |    0 |    0 |    0 |    0 |
|                   No response from host -  100 |  278 |    0 |    0 |    0 |    0 |    0 |
|                   No response from host -  100 |  278 |    0 |    0 |    0 |    0 |    0 |
| nrth-ic-1-ae1-0.network.virginmedia.net -    0 | 1388 | 1388 |   16 |   26 |  151 |   25 |
|       m674-mp2.cvx1-b.lis.dial.ntli.net -    1 | 1376 | 1373 |    0 |   21 |   56 |   25 |
|    ae-11.r24.londen12.uk.bb.gin.ntt.net -    1 | 1380 | 1378 |    0 |   22 |   52 |   23 |
|     ae-1.r25.londen12.uk.bb.gin.ntt.net -    1 | 1384 | 1383 |    0 |   22 |   89 |   22 |
|     ae-2.r24.amstnl02.nl.bb.gin.ntt.net -    1 | 1375 | 1372 |    0 |   32 |   61 |   30 |
|     ae-2.r03.amstnl02.nl.bb.gin.ntt.net -    1 | 1379 | 1377 |    0 |   32 |   56 |   35 |
|xe-0-3-0-21.r03.amstnl02.nl.ce.gin.ntt.net    1 | 1379 | 1377 |    0 |   28 |   53 |   25 |
|                            37.244.10.33 -    1 | 1375 | 1372 |    0 |   28 |   57 |   33 |
|                          185.60.112.157 -    1 | 1375 | 1372 |    0 |   28 |   50 |   26 |
|________________________________________________|______|______|______|______|______|______|
   WinMTR v0.92 GPL V2 by Appnor MSP - Fully Managed Hosting & Cloud Provider
0 Kudos
Reply
  • 15
  • 0
  • 1
jackdowson
Tuning in
339 Views
Message 63 of 107
Flag for a moderator

Re: Connection issues with Blizzard services

Just a quick edit to the last post: it appears that the connection is still dropping.

0 Kudos
Reply
  • 14
  • 0
  • 1
Sol1
Tuning in
305 Views
Message 64 of 107
Flag for a moderator

Re: Connection issues with Blizzard services

Still having same problems, seems to be worse at peak times. 

as requested MTR, Trace route and Ping

Spoiler

TRACEROUTE:

traceroute to (MY IP) ((MY IP)), 15 hops max, 60 byte packets

1  5.42.188.5 (5.42.188.5)  0.642 ms  0.783 ms  0.908 ms

2  Blizzard (Blizzard)  1.242 ms  1.272 ms  1.310 ms

3  37.244.9.100 (37.244.9.100)  0.817 ms  0.866 ms  0.921 ms

4  24.105.31.35 (24.105.31.35)  8.697 ms  8.714 ms  8.741 ms

5  24.105.31.19 (24.105.31.19)  8.744 ms  8.814 ms  8.866 ms

6  37.244.11.32 (37.244.11.32)  8.679 ms  8.509 ms  9.877 ms

7  slou-b1-link.telia.net (62.115.145.216)  9.084 ms  9.089 ms  9.082 ms

8  ldn-b4-link.telia.net (62.115.123.71)  9.180 ms  9.334 ms  9.327 ms

9  213.46.174.117 (213.46.174.117)  9.791 ms  9.382 ms  9.364 ms

10  brnt-ic-1-ae24-0.network.virginmedia.net (62.254.42.173)  18.625 ms  18.617 ms  17.997 ms

11  * * *

12  * * *

13  cdif-core-2b-ae2-0.network.virginmedia.net (62.254.84.122)  18.414 ms  18.476 ms  18.458 ms

14  cpc1-cdif16-2-0-cust318.5-1.cable.virginm.net ((MY IP))  31.065 ms  30.034 ms  36.307 ms



12/02/2017 17:52:46 UTC

--------------------


TRACEROUTE:

traceroute to (MY IP) ((MY IP)), 15 hops max, 60 byte packets

1  * * *

2  Blizzard (Blizzard)  1.344 ms  1.408 ms  1.451 ms

3  37.244.10.100 (37.244.10.100)  0.894 ms  0.917 ms  1.020 ms

4  24.105.31.33 (24.105.31.33)  6.855 ms  6.902 ms  6.927 ms

5  24.105.31.31 (24.105.31.31)  6.927 ms  6.968 ms  7.035 ms

6  37.244.11.32 (37.244.11.32)  6.796 ms  6.783 ms  6.938 ms

7  slou-b1-link.telia.net (62.115.145.216)  21.496 ms  21.200 ms  21.139 ms

8  ldn-b4-link.telia.net (62.115.123.69)  7.667 ms  7.427 ms  7.410 ms

9  213.46.174.117 (213.46.174.117)  7.565 ms  7.603 ms  7.596 ms

10  brnt-ic-1-ae24-0.network.virginmedia.net (62.254.42.173)  9.816 ms  9.755 ms  9.262 ms

11  * * *

12  * * *

13  cdif-core-2b-ae2-0.network.virginmedia.net (62.254.84.122)  12.065 ms  12.181 ms  12.176 ms

14  cpc1-cdif16-2-0-cust318.5-1.cable.virginm.net ((MY IP))  38.034 ms  35.331 ms  33.023 ms



12/02/2017 17:52:46 UTC

--------------------


PING:

PING (MY IP) ((MY IP)) 56(84) bytes of data.

64 bytes from (MY IP): icmp_seq=1 ttl=48 time=31.3 ms

64 bytes from (MY IP): icmp_seq=2 ttl=48 time=30.1 ms

64 bytes from (MY IP): icmp_seq=3 ttl=48 time=33.0 ms

64 bytes from (MY IP): icmp_seq=4 ttl=48 time=31.5 ms


--- (MY IP) ping statistics ---

4 packets transmitted, 4 received, 0% packet loss, time 2998ms

rtt min/avg/max/mdev = 30.153/31.513/33.026/1.020 ms



12/02/2017 17:52:46 UTC

--------------------


PING:

PING (MY IP) ((MY IP)) 56(84) bytes of data.

64 bytes from (MY IP): icmp_seq=1 ttl=49 time=31.8 ms

64 bytes from (MY IP): icmp_seq=2 ttl=49 time=24.4 ms

64 bytes from (MY IP): icmp_seq=3 ttl=49 time=26.1 ms

64 bytes from (MY IP): icmp_seq=4 ttl=49 time=25.2 ms


--- (MY IP) ping statistics ---

4 packets transmitted, 4 received, 0% packet loss, time 2998ms

rtt min/avg/max/mdev = 24.492/26.943/31.879/2.911 ms



12/02/2017 17:52:46 UTC

--------------------


MTR:

Start: Sun Feb 12 17:52:46 2017

HOST: Blizzard                          Loss%   Snt   Last   Avg  Best  Wrst StDev

 1.|-- 5.42.188.5                                     0.0%    10    0.6   0.7   0.5   2.1   0.5

 2.|-- Blizzard                                 0.0%    10    1.3   1.5   1.2   2.1   0.0

 3.|-- 37.244.9.100                                   0.0%    10    0.8   0.9   0.7   1.4   0.0

 4.|-- 24.105.31.35                                   0.0%    10    8.6   8.7   8.5   9.1   0.0

 5.|-- 24.105.31.19                                   0.0%    10    8.8   8.7   8.6   8.8   0.0

 6.|-- 37.244.11.32                                   0.0%    10    8.9   8.8   8.4  10.2   0.3

 7.|-- slou-b1-link.telia.net                         0.0%    10    9.2   9.1   9.1   9.4   0.0

 8.|-- ldn-b4-link.telia.net                          0.0%    10    9.3   9.9   9.2  14.9   1.7

 9.|-- 213.46.174.117                                 0.0%    10    9.5  10.2   9.3  17.0   2.3

10.|-- brnt-ic-1-ae24-0.network.virginmedia.net       0.0%    10   14.6  20.9  14.6  46.5  11.1

11.|-- ???                                           100.0    10    0.0   0.0   0.0   0.0   0.0

12.|-- ???                                           100.0    10    0.0   0.0   0.0   0.0   0.0

13.|-- cdif-core-2b-ae2-0.network.virginmedia.net     0.0%    10   18.4  21.4  18.4  33.9   5.3

14.|-- ???                                           100.0    10    0.0   0.0   0.0   0.0   0.0

15.|-- cpc1-cdif16-2-0-cust318.5-1.cable.virginm.net  0.0%    10   30.3  30.7  30.0  33.8   0.9



12/02/2017 17:52:46 UTC

--------------------


MTR:

Start: Sun Feb 12 17:52:46 2017

HOST: Blizzard                          Loss%   Snt   Last   Avg  Best  Wrst StDev

 1.|-- 5.42.168.5                                     0.0%    10    0.5 129.9   0.5 442.7 197.4

 2.|-- Blizzard                                 0.0%    10    1.2   1.5   0.9   4.6   0.9

 3.|-- 37.244.10.100                                  0.0%    10    0.9   0.9   0.8   1.0   0.0

 4.|-- 24.105.31.33                                   0.0%    10    6.7   6.8   6.7   7.2   0.0

 5.|-- 24.105.31.31                                   0.0%    10    7.1   7.0   6.8   7.9   0.0

 6.|-- 37.244.11.32                                   0.0%    10    8.2   6.9   6.7   8.2   0.3

 7.|-- slou-b1-link.telia.net                         0.0%    10    7.3   7.3   7.3   7.3   0.0

 8.|-- ldn-b4-link.telia.net                          0.0%    10    7.4   7.9   7.4  12.6   1.6

 9.|-- 213.46.174.117                                 0.0%    10    7.6   9.2   7.6  19.8   3.8

10.|-- brnt-ic-1-ae24-0.network.virginmedia.net       0.0%    10    9.2  12.8   9.2  24.1   5.3

11.|-- ???                                           100.0    10    0.0   0.0   0.0   0.0   0.0

12.|-- ???                                           100.0    10    0.0   0.0   0.0   0.0   0.0

13.|-- cdif-core-2b-ae2-0.network.virginmedia.net     0.0%    10   31.6  14.1  12.1  31.6   6.1

14.|-- ???                                           100.0    10    0.0   0.0   0.0   0.0   0.0

15.|-- cpc1-cdif16-2-0-cust318.5-1.cable.virginm.net  0.0%    10   26.5  27.9  22.3  38.6   4.6



12/02/2017 17:52:46 UTC

--------------------



I didn't mention before but my last MTR was while the issue was occurring, have no idea if that's obvious or not from contents of MTR.

0 Kudos
Reply
  • 2
  • 0
  • 0
Akrilix
Joining in
290 Views
Message 65 of 107
Flag for a moderator

Re: Connection issues with Blizzard services

I have been having high latency issues as well over the Past 2 weeks. Evening times are the worst. Generally when logging in and for the first 10 minutes I get the normal 20-30ms and the gradually getting to 80-100-200ms until I restart the game. I have been with Virgin for the past 2 years and never had issues with Blizzard servers until now.

Here are some results taken with the Bnet Looking Glass tool:

https://hastebin.com/nehuzavavu.erl

0 Kudos
Reply
  • 13.5K
  • 711
  • 4.64K
Superuser
Superuser
274 Views
Message 66 of 107
Flag for a moderator

Re: Connection issues with Blizzard services

@Sol1

Sorry to hear you are still having problems - your MTR results don't show anything significant - which is to say the least annoying.

@Akrilix - Looking at your though it's not a pretty picture

MTR:
HOST: Blizzard                        Loss%   Snt   Last   Avg  Best  Wrst StDev
  1. Blizzard                                     0.0%    10    0.6   0.6   0.5   0.8   0.1
  2. ???                                               100.0    10    0.0   0.0   0.0   0.0   0.0
  3. 37.244.9.102                                       0.0%    10    0.7   0.8   0.7   0.9   0.1
  4. 24.105.31.19                                       0.0%    10    8.6   8.6   8.5   8.7   0.1
  5. 37.244.11.32                                       0.0%    10    8.4   8.6   8.4   9.7   0.4
  6. slou-b1-link.telia.net                             0.0%    10    9.0   9.9   8.9  17.6   2.7
  7. ldn-b4-link.telia.net                              0.0%    10    9.1   9.5   9.1  13.4   1.4
  8. 213.46.174.117                                     0.0%    10    9.3   9.3   9.2   9.3   0.0
  9. brnt-ic-1-ae24-0.network.virginmedia.net           0.0%    10   36.6  19.6  14.5  39.6   9.8
 10. ???                                               100.0    10    0.0   0.0   0.0   0.0   0.0
 11. ???                                               100.0    10    0.0   0.0   0.0   0.0   0.0
 12. brig-core-2a-ae2-0.network.virginmedia.net         0.0%    10   20.1  19.0  18.9  20.1   0.4
 13. ???                                               100.0    10    0.0   0.0   0.0   0.0   0.0
 14. cpc85286-brig21-2-0-cust891.3-3.cable.virginm.net 10.0%    10  163.8 203.8  28.6 332.6 101.8

Virtually all your MTR's show 10% packet loss on the last hop.  What's worse is the latency climb between hops 12 & 14.  Although I do note the best packet shows 28.6 ping, however the average shows that the norm is normally far higher.

Ravenstar68

________________________________________


Only use Helpful answer if your problems been solved.

0 Kudos
Reply
  • 14
  • 0
  • 1
Sol1
Tuning in
259 Views
Message 67 of 107
Flag for a moderator

Re: Connection issues with Blizzard services

 Does my earlier MTR(on this thread) show anything I was running the MTR programe when I lost connection.

0 Kudos
Reply
  • 13.5K
  • 711
  • 4.64K
Superuser
Superuser
237 Views
Message 68 of 107
Flag for a moderator

Re: Connection issues with Blizzard services

If that was the Overwatch one that you were referring to - the problem is that we can't see the packet loss on the final Hop Smiley Sad  As seen from my outbound MTR following the change, it's possible to see packet loss on every midway hop during busy periods, but so long as the final hop shows NO packet loss we can usually discount this.  If we can't see the final hop then diagnosis gets harder.

Looking at the page discussing Tracert's etc on the blizzard site, Overwatch has it's own tool for determining the state of the network connection, which leads me to think it's using TCP rather than ICMP to do this,

TBH I'm at a loss.  The issue is happening as far afield as Fife and Plymouth, but is not universally affecting all users.  I've certainly played WoW during peak hours with NO disconnections even before the route change.  And as can be seen other Virgin Media users have weighed in to report that they too have no issues. Smiley Sad

I think we're going to need to go back to basics and start by looking at the underlying connections to see if there are any other issues at the time.

Would you guys be willing to post up think broadband quality graphs?

 

My Broadband Ping - Raven Hub 3

Ravenstar68

________________________________________


Only use Helpful answer if your problems been solved.

0 Kudos
Reply
  • 13.5K
  • 711
  • 4.64K
Superuser
Superuser
230 Views
Message 69 of 107
Flag for a moderator

Re: Connection issues with Blizzard services

If you want to know how I posted the above Graph check out my video demonstration.

________________________________________


Only use Helpful answer if your problems been solved.

0 Kudos
Reply
  • 14
  • 0
  • 1
Sol1
Tuning in
214 Views
Message 70 of 107
Flag for a moderator

Re: Connection issues with Blizzard services

live graph, i feel like ive done something wrong to make this since theres nothing on the graph Smiley Frustrated

 -waited a couple a minutes and stuff started appearing, Smiley Happy

My Broadband Ping - virgin moniter

0 Kudos
Reply