Menu
Reply
Joining in
  • 5
  • 0
  • 0
Registered: a week ago
Message 11 of 15 (143 Views)

Re: Awful Ping and Packet Loss

sorry this should have been posted in anther thread

 

Reply
0 Kudos
Joining in
  • 6
  • 0
  • 0
Registered: 2 weeks ago
Message 12 of 15 (98 Views)

Re: Awful Ping and Packet Loss

Update: Changed channel to channel 11, ping is stable, but packet loss is at a constant 5-20% no matter what I do.

Reply
0 Kudos
Joining in
  • 8
  • 0
  • 0
Registered: 2 weeks ago
Message 13 of 15 (86 Views)

Re: Awful Ping and Packet Loss

As of right now the packet loss problem seems to have gone again, have to wait and see if the graph still shows no more red tomorrow morning!

 

My Broadband Ping - Alex VIVID 350

Reply
0 Kudos
Joining in
  • 8
  • 0
  • 0
Registered: 2 weeks ago
Message 14 of 15 (33 Views)

Re: Awful Ping and Packet Loss

And.. It's back again. 

My Broadband Ping - Alex VIVID 300

 

Had a technician visit yesterday, everything is fine with the modem/router. Even the technician found it "strange" how there is apparently no faults or issues in the area but all of a sudden the problem fixed itself. 

Well now the problem is back again, its clearly an issue on Virgin end, please could you fix it, again...

Reply
0 Kudos
Fibre optic
  • 329
  • 13
  • 118
Registered: ‎31-07-2015
Message 15 of 15 (26 Views)

Re: Awful Ping and Packet Loss

[ Edited ]

You need to check your modem stats when issue is happening - check power levels, SNR and Post-RS errors.

It may point to either issue with power levels fluctuating outside acceptable or something putting noise into network.

 

Reply
0 Kudos