Menu
Reply
  • 9.37K
  • 362
  • 2.31K
Superuser
Superuser
185 Views
Message 41 of 58
Flag for a moderator

Re: Amazing ping with VIVID 200

0 Kudos
Reply
  • 21
  • 0
  • 0
Lod1996
Tuning in
176 Views
Message 42 of 58
Flag for a moderator

Re: Amazing ping with VIVID 200

Quick question what should I change? The Mode or the Transmit Power Control on to the wifi people? So they dont use all my speed? Thanks 

0 Kudos
Reply
  • 21
  • 0
  • 0
Lod1996
Tuning in
172 Views
Message 43 of 58
Flag for a moderator

Re: Amazing ping with VIVID 200

So even with the QoS we are still on the same page!?

http://www.dslreports.com/speedtest/11774505
0 Kudos
Reply
  • 9.86K
  • 322
  • 852
legacy1
Hero
167 Views
Message 44 of 58
Flag for a moderator

Re: Amazing ping with VIVID 200


Lod1996 wrote:
So even with the QoS we are still on the same page!?

http://www.dslreports.com/speedtest/11774505

Not all QoS are the same and some are better then others in one way then another.

What router do you have was the test by wire or wireless?

If you test the QoS at 100Mb or 150Mb is their still bufferbloat?

 

0 Kudos
Reply
  • 21
  • 0
  • 0
Lod1996
Tuning in
163 Views
Message 45 of 58
Flag for a moderator

Re: Amazing ping with VIVID 200

I have the netgear r7000 and i've tested it with a wire. I only use a wire to play on my pc. I do not know how to test it on lower speed!?
0 Kudos
Reply
  • 9.37K
  • 362
  • 2.31K
Superuser
Superuser
162 Views
Message 46 of 58
Flag for a moderator

Re: Amazing ping with VIVID 200


Lod1996 wrote:

Quick question what should I change? The Mode or the Transmit Power Control on to the wifi people? So they dont use all my speed? Thanks 


If you don't understand what it is and why you're changing a setting then don't change it!

0 Kudos
Reply
  • 9.37K
  • 362
  • 2.31K
Superuser
Superuser
160 Views
Message 47 of 58
Flag for a moderator

Re: Amazing ping with VIVID 200


Lod1996 wrote:
So even with the QoS we are still on the same page!?

http://www.dslreports.com/speedtest/11774505

So start from the start.. you haven't even told us how you have setup the router, the hub, and what settings you are using. So how can we be expected to help?

1. Is the hub in modem mode?

2. Describe how you setup the router. The physical cabling and what settings you changed on the Netgear once it was booted up.

3. Post a screenshot of the QoS settings you're currently using. e.g.:

 

4. Did you enable both downstream and upstream QoS?

 

0 Kudos
Reply
  • 9.37K
  • 362
  • 2.31K
Superuser
Superuser
154 Views
Message 48 of 58
Flag for a moderator

Re: Amazing ping with VIVID 200

Since you hit over 200Mb on your DSL speed test, I think it's unlikely that you have the downstream QoS setup right. Try a MUCH lower figure in the bandwidth setting, like 30Mb. If that works, then keep halfing the difference until you find a stable value that's not losing too much speed.

0 Kudos
Reply
  • 362
  • 15
  • 83
pyrotenax
Fibre optic
120 Views
Message 49 of 58
Flag for a moderator

Re: Amazing ping with VIVID 200

Set your QoS settings to 90% of your max download/upload speeds ie if you max at 210Mbps down / 20Mbps up, set them to 189Mbps / 18Mbps and then run the Speedtest on DSLReports and check your Buffebloat



Running ASUS RT-AC88U with Asuswrt-Merlin firmware
0 Kudos
Reply
  • 21
  • 0
  • 0
Lod1996
Tuning in
107 Views
Message 50 of 58
Flag for a moderator

Re: Amazing ping with VIVID 200

Here are the screenshots of how I did set it up! :

 

2017-03-12.png

 

 

2017-03-12 (2).png

 

 

2017-03-12 (1).png

 

 

If there is something wrong or anything please let me know! The last photo is few wifi settings I did, again if they are wrong please let me know! Thanks 

2017-03-12 (3).png

 

 

0 Kudos
Reply