Menu
Reply
Tuning in
  • 17
  • 0
  • 0
Registered: ‎27-07-2010
Message 1 of 13 (13,996 Views)

Virgin Media box stuck on AP52 message code

Hi,

 

My standard Virgin Media (non V+) is stuck on the AP52 error which I have read means the box is dead. Is this a correct diagnosis and if yes, will I need an engineer out?

 

Regards,

Tony

 

0 Kudos

All Replies
Forum Team (Retired)
  • 2.34K
  • 121
  • 370
Registered: ‎25-03-2010
Message 2 of 13 (13,991 Views)

Re: Virgin Media box stuck on AP52 message code

Hi Tony,

 

AP52 is usually a failure with the cable input (white cable that screws into the back on the box).

 

If that is in and secure then it will require an engineer to visit.

 

Can you check and let me know.

 

Kind Regards


Michael S
Help & Support Forum Team


If someone's helped you out say thanks by clicking on the Kudos Star. If someone's solved your problem, why not mark their message as a Helpful Answer? You can also help other users find useful posts by Tagging them with keywords.

If you are new to the forum, please remember to search the forum before posting your question. Please don't send private messages directly to the forum team unless they ask you to, post your issue to the forum first.
0 Kudos
Tuning in
  • 17
  • 0
  • 0
Registered: ‎27-07-2010
Message 3 of 13 (13,977 Views)

Re: Virgin Media box stuck on AP52 message code

Hi Mike,

 

I turned the box off, tightened the coax at both box end and wall plate end. I then turned it on again. It sat on NIT for 15 minutes or so, then went to AP52 again. It is still stuck there.

 

Regards,

Tony

 

0 Kudos
Tuning in
  • 18
  • 0
  • 1
Registered: ‎03-07-2010
Message 4 of 13 (13,955 Views)

Re: Virgin Media box stuck on AP52 message code

Don#t know where you live Mike but it's like this in Dundee also

0 Kudos
Joining in
  • 2
  • 0
  • 0
Registered: ‎18-01-2011
Message 5 of 13 (13,943 Views)

Re: Virgin Media box stuck on AP52 message code

this is also the case in carnoustie 11 miles ousige dundee

0 Kudos
Joining in
  • 2
  • 0
  • 0
Registered: ‎18-01-2011
Message 6 of 13 (13,936 Views)

Re: Virgin Media box stuck on AP52 message code

hope everyone  else has same. my tv has gone back to normal by itself

0 Kudos
Forum Team (Retired)
  • 4.48K
  • 141
  • 577
Registered: ‎25-03-2010
Message 7 of 13 (13,900 Views)

Re: Virgin Media box stuck on AP52 message code

Hi tboman,

 

I'm having trouble locating your account.

 

Can you please select  my name and send me a Private Message with your house number and postcode so I can locate your account.

 

Regards


Laura_S
Help & Support Forum Team


If someone's helped you out say thanks by clicking on the Kudos Star. If someone's solved your problem, why not mark their message as a Helpful Answer? You can also help other users find useful posts by Tagging them with keywords.

If you are new to the forum, please remember to search the forum before posting your question. Please don't send private messages directly to the forum team unless they ask you to, post your issue to the forum first.
Got a problem? Check for faults online with our new service status and fault checker
0 Kudos
Forum Team (Retired)
  • 4.48K
  • 141
  • 577
Registered: ‎25-03-2010
Message 8 of 13 (13,899 Views)

Re: Virgin Media box stuck on AP52 message code

Hi markmcq,

 

Thanks for confirming your service has returned, glad it's OK now.

 

Regards


Laura_S
Help & Support Forum Team


If someone's helped you out say thanks by clicking on the Kudos Star. If someone's solved your problem, why not mark their message as a Helpful Answer? You can also help other users find useful posts by Tagging them with keywords.

If you are new to the forum, please remember to search the forum before posting your question. Please don't send private messages directly to the forum team unless they ask you to, post your issue to the forum first.
Got a problem? Check for faults online with our new service status and fault checker
0 Kudos
Forum Team (Retired)
  • 4.48K
  • 141
  • 577
Registered: ‎25-03-2010
Message 9 of 13 (13,898 Views)

Re: Virgin Media box stuck on AP52 message code

Hi stevel,

 

I've checked and there are currently no area faults affecting you.

 

Can you please confirm if you still have a fault.

 

Regards


Laura_S
Help & Support Forum Team


If someone's helped you out say thanks by clicking on the Kudos Star. If someone's solved your problem, why not mark their message as a Helpful Answer? You can also help other users find useful posts by Tagging them with keywords.

If you are new to the forum, please remember to search the forum before posting your question. Please don't send private messages directly to the forum team unless they ask you to, post your issue to the forum first.
Got a problem? Check for faults online with our new service status and fault checker
0 Kudos
Tuning in
  • 17
  • 0
  • 0
Registered: ‎27-07-2010
Message 10 of 13 (13,875 Views)

Re: Virgin Media box stuck on AP52 message code

Hi Laura,

 

I have PM'd you my address details,

 

Tony (tboman)

0 Kudos